RTX 2060'lı Sistem Önerisi

Berdan

Megapat
Halihazırda RTX 2060 ekran kartım var ve işletim sistemi, RAM, anakart ve SSD yenilemeyi düşünüyorum. Ayrıca kasa da alacağım, altta linklerini bıraktığım şekilde bir sistem toplamaya çalıştım. Önerdiğiniz değişiklikler var ise fikirlerinizi öğrenmek isterim.

İşlemci: AMD Ryzen™7 3700X Soket AM4+Wraith Prism(RGB) 3.6GHz-4.4GHz 36MB 65W 7nm İşlemci - Vatan Bilgisayar

Anakart: Asus Tuf B450-Plus Gaming Anakart - Vatan Bilgisayar

RAM: Kingston 16GB (2x8GB) HyperX Predator RGB DDR4 3200MHz CL16 1.2V XMP Ram - Vatan Bilgisayar

SSD: Samsung 250GB 860 EVO SATA 3.0 (Okuma 550MB / Yazma 520MB) SSD - Vatan Bilgisayar

Kasa: COOLER MASTER MASTERBOX LITE 5 600W 80PLUS MidT ATX PENCERELİ KASA - Vatan Bilgisayar

Monitör: AOC 24" C24G1 144Hz 1ms FreeSync FullHD DPport HDMI Pivot Curved Oyuncu Monitörü - Vatan Bilgisayar

Yukarıda belirttiğim ürünlerin yaklaşık fiyatı 6500TL civarı. En fazla 7000'e çıkabilirim o yüzden önerileri ona göre yapabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Not: Özellikle kasa konusunda kararsız kaldım. Güç kaynağı içinde olan ve soğutması iyi olan bir kasa önerebilirseniz çok daha iyi olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yukarıda yazmıştım sanırım gözünüzden kaçmış. Halihazırda RTX 2060 ekran kartına sahibim. Öbür parçaları değiştirmeyi düşünüyorum sadece. Bahsettiğiniz anakartı zaten öncesine değerlendirip eledikten sonra B450 almaya karar verdim. Ama SSD önerinizi dikkate alacağım.

Yukarıda yazmıştım sanırım gözünüzden kaçmış. Halihazırda RTX 2060 ekran kartına sahibim. Öbür parçaları değiştirmeyi düşünüyorum sadece. Bahsettiğiniz anakartı zaten öncesine değerlendirip eledikten sonra B450 almaya karar verdim. Ama SSD önerinizi dikkate alacağım.
Pardon benim hatan yorumumu düzeltiyorum.

Oyun amaçlı kullanacağım.

Buradaki ramler 3600Mhz, fiyat farkına değer ise bu gösterdiğiniz ramleri satın alabilirim.
Evet fiyat farkına kesinlikle değer ayrıca size açıklamayı unuttuğum bir şey var eğer işlemcinize ilerleyen zamanda OC yapmak isterseniz attığım güç kaynağı yetmeyebilir çünkü güç kaynağında 2 adet 4+4 pin CPU kablo girişi olması gerekiyor.
Attığım PSU bu söylediklerimi karşılıyor ve tam F/P ürünü eğer bu dediklerimi yapıcaksanız bunu almanızı öneririm.

Tavsiyelerinizi dikkate alarak işlemciyi 9600K ve RAMleri de G.Skill SniperX ile değiştirdim ama anakart konusunda nedense hala kararsızım. Msi Mpg Z390 Gaming Pro Carbon AC Intel Z390 Anakart - Vatan Bilgisayar Bu ürünü almayı düşünüyorum. Parçaları sağlam tutmaya çalışıyorum çünkü ileride olurda gerekirse ekran kartını yükseltmeyi planlıyorum.

Bence 1 yıl daha sabret alacağın Intel ve AMD sistem yükseltmeye kapalı olacak. Yani AMD yeni nesilinde farklı sokete geçicek ve Intel'in de Z serisi anakartları destekleyeceğini düşünmüyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı