RTX 2060S Düşük FPS Problemi

449822

Hectopat
RTX 2060 Super, Ryzen 5 3600XLI bir sisteme sahibim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Linkini paylaşmış olduğum videoya göre sistemime test uyguladım. 1920x1080 destansı ayarlarda videodaki sistemden 40 FPS daha düşük alıyorum. Ara sıra FPS dropları yiyorum. Valorant oynarken de düşük FPS alıyorum. Fortnite oynarken RX 560'lı bir sistemle hemen hemen aynı FPS değerlerini görmüş olmam canımı sıkıyor. Ekran kartımda herhangi bir sorun olabilir mi? Sistem bilgisine pek sahip birisi değilim. Günlerdir forumlarda çare arıyorum hiçbir çözüm kaynağı bulamadım. Ara sıra PUBG Mobile emulatör oynarken lobideyken ekran donuyor. Lobi de arkadaşlarımın sesi bana geri geliyor, benim de sesim onlara gidiyor ve bağlantım kopuk bir şekilde gözüküyorum. Windows + Tab yapıp 2. bir ekran oluşturup görev yöneticisine geçip PUBG Mobile emulatörü oradan kapatıyorum. Bunun gibi birçok problemle baş başayım. Sizce ekran kartını garantiye göndermeli miyim? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
RTX 2060 Super, Ryzen 5 3600XLI bir sisteme sahibim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Linkini paylaşmış olduğum videoya göre sistemime test uyguladım. 1920x1080 destansı ayarlarda videodaki sistemden 40 FPS daha düşük alıyorum. Ara sıra FPS dropları yiyorum. Valorant oynarken de düşük FPS alıyorum. Fortnite oynarken RX 560'lı bir sistemle hemen hemen aynı FPS değerlerini görmüş olmam canımı sıkıyor. Ekran kartımda herhangi bir sorun olabilir mi? Sistem bilgisine pek sahip birisi değilim. Günlerdir forumlarda çare arıyorum hiçbir çözüm kaynağı bulamadım. Ara sıra PUBG Mobile emulatör oynarken lobideyken ekran donuyor. Lobi de arkadaşlarımın sesi bana geri geliyor, benim de sesim onlara gidiyor ve bağlantım kopuk bir şekilde gözüküyorum. Windows + Tab yapıp 2. bir ekran oluşturup görev yöneticisine geçip PUBG Mobile emulatörü oradan kapatıyorum. Bunun gibi birçok problemle baş başayım. Sizce ekran kartını garantiye göndermeli miyim? Teşekkürler.

Emulatör dediğiniz olay ekran kartına değil işlemciye yük bindiren bir uygulamadır. Bu yüzden BIOS üzerinden sanallaştırma teknolojisini aktif edip Emülatör üzerinden ince ayar yapmanız gerekiyor. Varsayılan ayarlarda sisteminizin %25'i kadarını kullanır. + olarak sanallaştırma modülünü aktif etmez iseniz emülatörde hatalar meydana gelebilir. Düzgün çalışmaz. Bunların dışında Kullandığınız güç kaynağı ve RAM'lerin MHz'leri ile alakalıda düşük FPS almanız normal Sistem özelliklerini detaylı paylaşırsanız sebebi daha kolay öğrenebiliriz.

Sistemi marka, model, kapasite gibi detaylar ile tam bir şekilde belirtir misin? RAM, güç kaynağı, SSD gibi her şeyiyle. Bir de oyun içi değerleri aşağıdaki görselde olduğu şekliyle paylaşırsan iyi olur.

Dosya Ekleri

• afterburner.png
    afterburner.png
    3,2 MB · Görüntüleme: 91
Emulatör dediğiniz olay ekran kartına değil işlemciye yük bindiren bir uygulamadır. Bu yüzden BIOS üzerinden sanallaştırma teknolojisini aktif edip Emülatör üzerinden ince ayar yapmanız gerekiyor. Varsayılan ayarlarda sisteminizin %25'i kadarını kullanır. + olarak sanallaştırma modülünü aktif etmez iseniz emülatörde hatalar meydana gelebilir. Düzgün çalışmaz. Bunların dışında Kullandığınız güç kaynağı ve RAM'lerin MHz'leri ile alakalıda düşük FPS almanız normal Sistem özelliklerini detaylı paylaşırsanız sebebi daha kolay öğrenebiliriz.
  • AMD Ryzen 5 3600X.
  • Gigabyte GeForce RTX 2060 (super)
  • G.Skill 2x8 16 GB RAM 3200 MHz DDR4.
  • Gigabyte B450M S2H 3600 MHz (OC)
  • Kioxia Exceria 480 GB SATA 3.0 2.5 inc SSD.
Buyurun sistem özelliklerim
Sistemi marka, model, kapasite gibi detaylar ile tam bir şekilde belirtir misin? RAM, güç kaynağı, SSD gibi her şeyiyle. Bir de oyun içi değerleri aşağıdaki görselde olduğu şekliyle paylaşırsan iyi olur.

• AMD Ryzen 5 3600X.
  • Gigabyte GeForce RTX 2060 (super)
  • G.Skill 2x8 16 GB RAM 3200 MHz DDR4.
  • Gigabyte B450M S2H 3600 MHz (OC)
  • Kioxia Exceria 480 GB SATA 3.0 2.5 inc SSD.
Buyurun sistem özelliklerim

Dosya Ekleri

• fortnıte destansı ayar 1080  fps test.jpg
    fortnıte destansı ayar 1080 fps test.jpg
    333,3 KB · Görüntüleme: 85
  • fortnıte dusuk ayar 3d çöz 100.jpg
    fortnıte dusuk ayar 3d çöz 100.jpg
    361 KB · Görüntüleme: 72
  • valo dest low ayar.jpg
    valo dest low ayar.jpg
    221,3 KB · Görüntüleme: 71
  • valo test yuksek ayar.jpg
    valo test yuksek ayar.jpg
    259 KB · Görüntüleme: 70
Son düzenleme:
Görselde değerlendirmek için gereken bazı detaylar yok. Olanlardan yorumlanabilecek olan işlemcinin çok düşük frekanslarda çalışıyor olduğu. Isı kaynaklı bir sorun değilse BIOS'tan yapılması gereken belli ayarlar olabilir. CPU kullanım oranı ve ısı değerlerine bakmak da iyi olur. Normalde 4.2-4.3 Ghz'lere kadar çok çekirdek turbo frekanslara çıkması lazım, görünen 1.9 Ghz dolaylarında çalışıyor olduğu. Güç kaynağı kaynaklı bir sorun da olabilir.

Son düzenleme:
Görselde değerlendirmek için gereken bazı detaylar yok. Olanlardan yorumlanabilecek olan işlemcinin çok düşük frekanslarda çalışıyor olduğu. Isı kaynaklı bir sorun değilse BİOS'tan yapılması gereken belli ayarlar olabilir. CPU kullanım oranı ve ısı değerlerine bakmak da iyi olur. Normalde 4.2-4.3 Ghz'lere kadar çok çekirdek turbo frekanslara çıkması lazım, görünen 1.9 Ghz dolaylarında çalışıyor olduğu. Güç kaynağı kaynaklı bir sorun da olabilir.
Güç kaynağından garip garip sesler geliyor hocam bununla ilgili bilgisayarı itopya ya götürdüm bi problem olmadığını söylemişlerdi.
Görselde değerlendirmek için gereken bazı detaylar yok. Olanlardan yorumlanabilecek olan işlemcinin çok düşük frekanslarda çalışıyor olduğu. Isı kaynaklı bir sorun değilse BİOS'tan yapılması gereken belli ayarlar olabilir. CPU kullanım oranı ve ısı değerlerine bakmak da iyi olur. Normalde 4.2-4.3 Ghz'lere kadar çok çekirdek turbo frekanslara çıkması lazım, görünen 1.9 Ghz dolaylarında çalışıyor olduğu. Güç kaynağı kaynaklı bir sorun da olabilir.
Bu arada eksik olan detayları söyler misiniz eksikleri tamamlayıp tekrardan bi görüntü paylaşabilirim sizinle

• Sistem BIOS'u güncel olsun.
  • Güç seçeneklerinden yüksek performans seçili olsun.
Oyun içi değerlere CPU ısısı ve CPU kullanımını yüzdelik değeri de dahil ederek bir daha bakalım. Oyun çözünürlüğü 1080P altı bir değer olmasın, grafik ayarları yüksek olsun. Güç kaynağı olduğunu düşünmeden önce diğer her şeye bakalım.

Bir de Ryzen Master ekran görüntüsünü paylaşır mısın?

Dosya Ekleri

• ryzen.png
    ryzen.png
    399,2 KB · Görüntüleme: 68
Son düzenleme:
  • Sistem BIOS'u güncel olsun.
  • Güç seçeneklerinden yüksek performans seçili olsun.
Oyun içi değerlere CPU ısısı ve CPU kullanımını yüzdelik değeri de dahil ederek bir daha bakalım. Oyun çözünürlüğü 1080P altı bir değer olmasın, grafik ayarları yüksek olsun. Güç kaynağı olduğunu düşünmeden önce diğer her şeye bakalım.

Görselde değerlendirmek için gereken bazı detaylar yok. Olanlardan yorumlanabilecek olan işlemcinin çok düşük frekanslarda çalışıyor olduğu. Isı kaynaklı bir sorun değilse BIOS'tan yapılması gereken belli ayarlar olabilir. CPU kullanım oranı ve sıcaklık değerlerine bakmak da iyi olur. Normalde 4.2-4.3 GHz'lere kadar çok çekirdek Turbo frekanslara çıkması lazım, görünen 1.9 GHz dolaylarında çalışıyor olduğu. Güç kaynağı kaynaklı bir sorun da olabilir.

Yalnız görselde gördüğünüz MHz GHz şu şekilde;

Dosya Ekleri

• 543543.jpg
    543543.jpg
    157,6 KB · Görüntüleme: 48
  • bıos.jpg
    bıos.jpg
    187,9 KB · Görüntüleme: 46
  • teeest.jpg
    teeest.jpg
    231,3 KB · Görüntüleme: 50
  • teeeeeeeeeeeeeest.jpg
    teeeeeeeeeeeeeest.jpg
    96,3 KB · Görüntüleme: 52
  • 54353454354353.jpg
    54353454354353.jpg
    160,5 KB · Görüntüleme: 51
Masaüstünde yüksek frekansta çalışan işlemci oyunda düşük frekansta çalışıyor. Güç planı kısmında ''Ryzen High Performance'' kısmıyla denedin mi, onda da sonuç aynı mı?

Bir de bahsettiğim ayarlar görselde bulunuyor.

Güç seçeneği değişimi sonrası sıkıntı devam ediyorsa, BIOS güncellemelerini kontrol edelim.

Bu sayfanın alt kısmında BOIS kısmı var, güncel versiyonu yükle.

BIOS güncellemesi sonrası yine BIOS ekranından RAM'lerin frekansını XPM ile 3200 Mhz'e getirmek gerekiyor.

Dosya Ekleri

• CPU temp 1.png
    CPU temp 1.png
    5,6 KB · Görüntüleme: 53
  • cpu temp 2.png
    cpu temp 2.png
    3,9 KB · Görüntüleme: 61
Son düzenleme:
Masaüstünde yüksek frekansta çalışan işlemci oyunda düşük frekansta çalışıyor. Güç planı kısmında ''Ryzen High Performance'' kısmıyla denedin mi, onda da sonuç aynı mı?

Bir de bahsettiğim ayarlar görselde bulunuyor.

Güç seçeneği değişimi sonrası sıkıntı devam ediyorsa, BIOS güncellemelerini kontrol edelim.

Bu sayfanın alt kısmında BOIS kısmı var, güncel versiyonu yükle.

BIOS güncellemesi sonrası yine BIOS ekranından RAM'lerin frekansını XPM ile 3200 Mhz'e getirmek gerekiyor.

Ryzen High Performance'da da düşük FPS alıyorum. Dediğim gibi bir önce ki testler de mhz yazıyordu işlemcinin saat hızını gösteriyordu muhtelemen siz de dikkat edemediniz GHZ zannettiniz. Şimdi yüklediğim fotoğraflarda GHZ testini görebileceksiniz hocam.
İlginiz alakanız için gerçekten çok teşekkür ederim. Bu sistemde neden bu kadar düşük FPS değerleri görüyorum gerçekten anlamış değilim. Sorunlu bir SSD ye sahibim bu arada kronik sıkıntısı varmış daha önce bi arkadaşta aynı SSD den mağdur olup değişim yapmış ama SSD nin FPS i bu kadar etkileyeceğini düşünmüyorum açıkcası. Sorunun neyden kaynaklı olduğunu bir çözebilsem direkt çıkartıp garantiye göndereceğim.

Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    173,2 KB · Görüntüleme: 61
  • Guncel test fortnıte epic ayarlar.jpg
    Guncel test fortnıte epic ayarlar.jpg
    269 KB · Görüntüleme: 75
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı