RTX 2060S fan hızı arttırma sorun yaratır mı?

Teşekkürler. Bir sorum daha olacak. Kartın 70-75 derece bandında uzun süre çalışması problem yaratır mı?
Yük altında 75 derecelerde gezmesinde bir problem olmaz.

Emin olmak için soruyorum; Odanızın sıcaklığı ve kasanız nedir?

Oda sıcaklığı 25-30 arası oluyor yaz aylarında. Kasa da Gamepower Horizon.
Kasanızın önü tamamen kapalı. Gamepower'ın kullandığı fanlarda pek kaliteli değiller. Sıcaklık değişimini gözlemlemek isterseniz ön paneli veya yan paneli açıp bakabilirsiniz. Fakat bu seferde kasanın içi normalden daha fazla toz toplar.

Kasanızın önü tamamen kapalı. Gamepower'ın kullandığı fanlarda pek kaliteli değiller. Sıcaklık değişimini gözlemlemek isterseniz ön paneli veya yan paneli açıp bakabilirsiniz. Fakat bu seferde kasanın içi normalden daha fazla toz toplar.
Oyun oynarken kapağı açıyorum. Gönlüm el vermez kartın içerde boğulmasına. Açıkken bu tarz sıcaklıklar oluyor. Zirve olarak 75 gördüm o şekildeyken. (Ağustos ayında)

Oda sıcaklığı 25-30 arası oluyor yaz aylarında. Kasa da Gamepower Horizon.

Kasanın hava akışı iyi değil bunu biliyorum. Önündeki camı çıkarınca hava akışı normalleşiyor. Elim bollaşınca daha büyük bi kasaya geçmek istiyorum zaten.
Zaten biliyorsanız bir problem bulunmuyor. Gördüğünüz sıcaklıklar normal. Değiştirmek zorunda değilsiniz. Şahsen eğer sıcaklıklarda problem yoksa fakat ses rahatsız ediyorsa kasa veya soğutucu değiştirmeyi öneriyorum.

Sizin durumunuzda ekran kartının soğutucusunu değiştiremeyeceğiniz için kasayı değiştirip değiştirmemek sesten ne kadar rahatsız olduğunuza kalmış.

Elbette bunlar elektronik oldukları için daha serin olmaları ömürlerine daha faydalı.

Zaten biliyorsanız bir problem bulunmuyor. Gördüğünüz sıcaklıklar normal. Değiştirmek zorunda değilsiniz. Şahsen eğer sıcaklıklarda problem yoksa fakat ses rahatsız ediyorsa kasa veya soğutucu değiştirmeyi öneriyorum.

Sizin durumunuzda ekran kartının soğutucusunu değiştiremeyeceğiniz için kasayı değiştirip değiştirmemek sesten ne kadar rahatsız olduğunuza kalmış.

Elbette bunlar elektronik oldukları için daha serin olmaları ömürlerine daha faydalı.
Kasayı değiştirme isteğim soğutucu vb. alırken rahat davranmak. Kasa pek geniş değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı