Merhaba yaklaşık 3 ay önce PC topladım. Aldığım günün ertesi mavi ekran hataları almaya başladım. 4 5 gün boyunca hatalar devam etti. Ardından PC'ye format atıldı fakat yine hemen ardından mavi ekran almaya devam ettim. 10 gün sonra yaklaşık 15 20 dakikada bir mavi ekran almaya başlamıştım. Araştırdığım hatalarda donanımsal bir sorun olabileceği de yazıyordu fakat oyun oynarken asla mavi ekran hatası almıyorum. Sadece oyun harici ne açıksa mavi ekran hatası veriyor ve her defasında farklı bir hata veriyor. İlk başta torrentten dolayı olabileceğini düşündüm fakat yine düzelmedi. Daemon Tools kullanıyordum ondan kaynaklıdır diye onu da sildim fakat yine olmadı. Hatta bir ara neredeyse her şeyi silmiştim PC'den ama yine de çözümü bulamadım. PC'ye 2 kez Memtest yaptım bir sorun çıkmadı. SSD'yi test ettim bir sorun çıkmadı. İşlemciye stres testi uyguladım herhangi bir hata kapanma vermedi. Ekran kartının sürücünün temiz kurulum yaparak yükledim ama bunlara rağmen hala mavi ekran alıyorum. Son 1.5 aydır günde maks 2 veya 3 kez mavi ekran hatası alıyorum. Ne yaptıysam olmadı en son çare olarak yardımı buradan aramaya karar verdim. Yardımcı olursanız sevinirim.
Dosyalarınızı inceleyeceğim ama çok zaman alacak. 33 tane .dmp uzantılı dosya var.
İncelemeyi bitirdim. Ekran kartı, RAM bellekler, disk bölümlerinde sıkıntılar var gibi.
Ekran kartı sürücüsünün net şekilde güncellenmesi lazım. 4 civarı hata ekran kartı sürücüsünden kaynaklı oluşmuş. 1 adet Bad Pool Caller hatası gördüğümden RAM belleklerde sorun olabileceği çıkarımını yaptım.
DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırıp yenisini kurun. BIOS sürümünüz güncel değilse güncelleyin.
HD Tune ile Error Scan yani hata taraması testi uygulayın, S.M.A.R.T verilerini bizimle paylaşın.
RAM belleklere de MemTest86 ile tarama yapın.
Bu rehberimizde Memtes86 ile RAM testi yaparak bozuk RAM modüllerini nasıl tespit edeceğinize bakıyoruz. Bilgisayarda karşılaşılan mavi ekran hataları genelde bozuk RAM kaynaklı oluyor. Bozuk bellek modüllerini tespit etmenin de ... Devamı: Memtest86 ile Bozuk RAM Testi Kaynak Technopat Devamı...
Display Driver Uninstaller (DDU), zamanla bilgisayara takılan farklı monitörler, üst üste güncellenen sürücüler ve Windows güncellemeleri sonrası biriken kayıt defteri ve sürücü dosyalarını silerek temiz bir sürücü kurulumunun yolunu açan kullanışlı bir araçtır. Adım adım sürücü temizliği...
Herkese merhabalar, bu rehberimde sizlere eksik ve bozuk SYS dosyalarını nasıl onaracağınızı söyleyeceğim. İlk olarak CMD yönetici olarak çalıştırmamız gerekiyor. Önemli not: Yönetici olarak çalıştırmadan komutları girerseniz komutlar işe yaramaz. Bu kodları birer birer sıra ile girelim...
www.technopat.net
SYS onarımı yapın. Çipset sürücünüzü güncelleyin. Opera'dan "Donanım Hızlandırma" ayarını kapatın. Güvenli modda Hitman Pro ile tarama yapın. Memtest86 yapın. XMP açıksa kapatın.
Yardımlarınız için teşekkür ederim dediklerinizi uygulayıp en kısa sürede tekrar sizi bilgilendiriceğim. Daha önce iki kez memtest86 testi uyguladım fakat herhangi bir sorun almadım.
BIOS sürümünü beta sürümünden eski stabil sürüme aldım ekran kartını DDU ile kaldırıp sıfırdan kurdum chipseti güncelledim 3 gündür herhangi bir hata almadım. Yardımlarınız için teşekkür ederim. Bir sorun çıkarsa yine yazarım.