RTX 2060S vs RX 5700

Sıcaklık önemli ise AMD GPU'larından uzak durun derim. Sıcak çalışıyor kartlar. Tecrübe ettim (RX590 VE RX 580), yenilerini kullanmadım fakat çok sayıda kişiden duyduğuma göre onlarda da değişen bir şey yok gibi.

Önceki sayfada ss attım kendi kullandığım ekran kartının sıcaklık değeri. Forumlarda her okuduklarımıza inanmayalım.

75 derece sıcaklık bir kart için normal denilebilecek bir derece. Bu sıcaklığı etkileyen birçok etken var. Kasanızın modeli, kasanızın konumu, hava sirkülasyonunun iyi olmaması, kasanın normalden sıcak odalarda kullanılması gibi. Bu etkenlerden hiç birini belirtmeyip AMD kartlar çok ısınıyor, NVIDIA'dan şaşılmaz gibi cümleler kurmak yanlış. Ayrı olarak zaten firmalar kartları, soğutmalarına ve MHz değerlerine göre modellere ayırıyorlar. (MHz değerleri önemsenmeyecek derecede gereksiz.) Senin kasanın hava sirkülasyonu iyi değilse ve gidipte en ucuz kartı alırsan (kartı küçümsemiyorum burada) tabi kartın sıcak çalışır ki en başta dediğim gibi 75 derece bir kart için anormal olmayan bir değer. Kartım 5 derece daha soğuk çalışacak diye hem fazla para verip hem de performanstan feragat etmem. Kimse kusura bakmasın da 2060S ile 5700 XT 400 dolardan satışa sunuldu fakat 2060S'in fiyatları 3500-3800 civarlarında. 5700 XT'nin normal fiyatları ise 3300 civarı. Ayın 20'sinde yapılan KDV indirimlerinde 2800 TL'ye bile görmüştüm. Normal 2060 fiyatına 2070S'le yarışan bir kart almayı tercih ederim kartımın 5 derece soğuk olmasına karşın.

Kasa vs diyorsunuz da aynı kullandığım kasaya RX 5700 Pulse taktım. BF1'De 82 dereceye çıktığını gördüm kartın. Onu iade edip yerine Asus DUAL RTX 2060S aldım. 65'i geçtiğini görmedim kartın. Nvidia fan boyluk yapmıyorum yanlış anlaşılmasın ama AMD ısı değerleri daha yüksek gözle görülen bir şey bu.
Önceki sayfada ss attım kendi kullandığım ekran kartının sıcaklık değeri. Forumlarda her okuduklarımıza inanmayalım.
O attığım dediğiniz sıcaklık değerleri ekran kartı kullanımda olan değil boş iken %2 güç yüklü halde olan değil mi? Ben mi yanlış görüyorum anlamadım.

Bence by iki kart rakip bile değil fiyat farkına bakılırsa. Referans 5700 alıp sıvı soğutma falan taksan bile daha ucuza gelir 2060S'den.

Sapphire kartları (sadece bu markaya özel değil) genelde yüksek voltajlı geliyorlar. Fabrika çıkışlı overclocklu geldiği için. Sosyalde 580-590'a undervolt yapılıp sıcaklıkların 10 derece kadar düştüğünü gösteren bir kaç rehber var. Türk mantığı takayım, çalışsın bir daha uğraşmayayım olduğu için uğraşmak istemiyoruz. 82 derece o kart için fazla ama dediğim gibi bir çok etmen mevcut. Nasıl durumda kullandığınızı bilmiyorum. Yani kart sıcak çalışsa bile para harcamadan yapabileceğiniz şeyler mevcut. Ha bunları yapmanıza rağmen beklediğiniz sonucu alamadıysanız, içinize sinmediyse, %5-10 performans farkını göz ardı eder soğuk çalışsın diye başka kart alırım derseniz bu tamamen kişiye kalmış bir şey. Ben sadece bunu yapmayacağımı söyledim.

Vallahi ben aldım denedim. Bana bir sürü sıkıntı çıkardı yok oyundan atması yok ısınması yok şu özelliğini kapat yok bunu kapat vs derken bunalttı beni inanın o kadar para verdikten sonra insan böyle şeylerle uğraşmayı istemiyor. Yok daha driverları tam oturmamış olmamış etmemiş vs derken soğudum direkt AMD kartlardan.

Biraz da şanş işi hocam. NVIDIA'nın driverları cidden çok iyi. Konu bu değil fakat belirtmeden geçemem bundan bir kaç sene önce RX 570, 1060'a zar zor yaklaşırken şuan 6 GB versiyonunu geçmiş durumda. Yani AMD sürücülerle kartı daha da güçlendirebiliyor. Kesinlikle firmayı savunmuyorum, sadece bu konuların gereğinden fazla abartıldığını düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…