75 derece sıcaklık bir kart için normal denilebilecek bir derece. Bu sıcaklığı etkileyen birçok etken var. Kasanızın modeli, kasanızın konumu, hava sirkülasyonunun iyi olmaması, kasanın normalden sıcak odalarda kullanılması gibi. Bu etkenlerden hiç birini belirtmeyip AMD kartlar çok ısınıyor, NVIDIA'dan şaşılmaz gibi cümleler kurmak yanlış. Ayrı olarak zaten firmalar kartları, soğutmalarına ve MHz değerlerine göre modellere ayırıyorlar. (MHz değerleri önemsenmeyecek derecede gereksiz.) Senin kasanın hava sirkülasyonu iyi değilse ve gidipte en ucuz kartı alırsan (kartı küçümsemiyorum burada) tabi kartın sıcak çalışır ki en başta dediğim gibi 75 derece bir kart için anormal olmayan bir değer. Kartım 5 derece daha soğuk çalışacak diye hem fazla para verip hem de performanstan feragat etmem. Kimse kusura bakmasın da 2060S ile 5700 XT 400 dolardan satışa sunuldu fakat 2060S'in fiyatları 3500-3800 civarlarında. 5700 XT'nin normal fiyatları ise 3300 civarı. Ayın 20'sinde yapılan KDV indirimlerinde 2800 TL'ye bile görmüştüm. Normal 2060 fiyatına 2070S'le yarışan bir kart almayı tercih ederim kartımın 5 derece soğuk olmasına karşın.