RTX 2060S yükte 70 derece normal mi?

Sistemi 10 ay önce topladım demişsin kartını da sistemle birlikte sayarak söylüyorum.
Evet şuan da sıcaklık normal kafana takacak bir şey yok. (ilk mesajında ki sıcaklığa göre söylüyorum)
Ama bulunduğumuz mevsime bakarak konuşacak olursak, bence yazın gör sıcaklığı derim ben sana.
Şuan 70 dereceyse, yaz olduğunda 10 derece daha koy sen onun üstüne, yazın tekrar ölçüp değerlendir bence.
Benim RTX 2070 kartımda sıcaklık 63 dereceyi geçmiyor ama yazın 70 dereceyi buluyor.

Hocam 100'de 100'de 70 ila 72 derece arası değişiyor şu an Raft oyununu oynamaktayım ve 82 derece alıyorum.

Artı şu mevsimde bile 82 dereceyi buluyorsa kart pek normal değil. Nasıl bir kasa kullanıyorsun bilmediğimiz için kafanı karıştırmak istemem.

Sistemi 10 ay önce topladım demişsin kartını da sistemle birlikte sayarak söylüyorum.
Evet şu an da sıcaklık normal kafana takacak bir şey yok. (ilk mesajında ki sıcaklığa göre söylüyorum)
Ama bulunduğumuz mevsime bakarak konuşacak olursak, bence yazın gör sıcaklığı derim ben sana.
Şu an 70 dereceyse, yaz olduğunda 10 derece daha koy sen onun üstüne, yazın tekrar ölçüp değerlendir bence.
Benim RTX 2070 kartımda sıcaklık 63 dereceyi geçmiyor ama yazın 70 dereceyi buluyor.

Artı şu mevsimde bile 82 dereceyi buluyorsa kart pek normal değil. Nasıl bir kasa kullanıyorsun bilmediğimiz için kafanı karıştırmak istemem.

Kıbrıs'ta yaşıyorum. Rampage shake kasasını kullanıyorum.

Yeni bir sisteme göre 82 derece çok fazla sıcaklık.
Sıcaklıklar tehlikeli mi diye soruyorsan kabul edilebilir seviye de, ama yine de yazın tekrar değerlendir bence.

Hocam bu şekilde. 100de 100de çalışırken 82 derece %90lara çektiğim zaman 75e kadar düşürebiliyorum

Dosya Ekleri

• EWWEEWEEW.png
    EWWEEWEEW.png
    225,5 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleme:
Hocam bu şekilde.

Kullandığın programı bilmiyorum yanlış ölçmüyor değil mi sıcaklığı? MSI Afterburner programıyla da ölçebilirsin emin olmak için.
Valla henüz 10 aylık bir kart için çok yüksek 82 derece, kullandığın kasa da güzelmiş bildiğim kadarıyla serin tutan bir kasa o.
Tamamen karttan şüphe duyuyorsan eğer yolun başındayken servise bile göndermeyi düşünebilirsin bence.
Şahsen ben o dereceyi görsem kesinlikle kartı servise gönderirdim.

Kullandığın programı bilmiyorum yanlış ölçmüyor değil mi sıcaklığı? MSI Afterburner programıyla da ölçebilirsin emin olmak için.
Vallahi henüz 10 aylık bir kart için çok yüksek 82 derece, kullandığın kasa da güzelmiş bildiğim kadarıyla serin tutan bir kasa o.
Tamamen karttan şüphe duyuyorsan eğer yolun başındayken servise bile göndermeyi düşünebilirsin bence.
Şahsen ben o dereceyi görsem kesinlikle kartı servise gönderirdim.

Kullandığım program Zotac'ın kendi uygulaması firestorm yanlışlık olduğunu düşünmüyorum fakat Raft ve The Forest gibi oyunlar ekran kartını yoran olduğu oyunlar olduğu için 80 derece gayet normal demişti bir arkadaşım fakat yine de danışmak istedim.

Kullandığım program Zotac'ın kendi uygulaması firestorm yanlışlık olduğunu düşünmüyorum fakat Raft ve The Forest gibi oyunlar ekran kartını yoran olduğu oyunlar olduğu için 80 derece gayet normal demişti bir arkadaşım fakat yine de danışmak istedim.

Anlıyorum seni, bende yardımcı olmak için tecrübelerimi ve bildiklerimi anlatmaya çalıştım.
Arkadaşın sana yoran oyunlar demiş de, ben 2 buçuk senedir kartımla oynamadığım oyun kalmadı 72 dereceden fazlasını görmedim.
Gerisi sana kalmış bol şans :)

fabrika macunundan iyisini bulmak çok zor

Fabrika cikisli macunlarin cogunun herhangi bir özelligi yok. Ben sirf meraktan dolayi GTX 1070 Ti ekran kartina Thermal Grizzly Kryonaut uyguladim. Yaklasik 6-7 derece düsüs oldu.

Anlıyorum seni, bende yardımcı olmak için tecrübelerimi ve bildiklerimi anlatmaya çalıştım.
Arkadaşın sana yoran oyunlar demiş de, ben 2 buçuk senedir kartımla oynamadığım oyun kalmadı 72 dereceden fazlasını görmedim.
Gerisi sana kalmış bol şans :)

Hocam çok teşekkür ediyorum. Tekrardan CS:GO ve Raft ayarlarıma baktım CS:GO'da en yüksek şu an 68 derece gördüm raftta bir sıkıntı oluyor 82 derece anlayamadım.

Hocam çok teşekkür ediyorum. Tekrardan CS:GO ve Raft ayarlarıma baktım CS:GO'da en yüksek şu an 68 derece gördüm raftta bir sıkıntı oluyor 82 derece anlayamadım.

Önemli değil yardımcı olduysak ne mutlu.
CS:GO'da ekran kartı kullanımın %100 olmuyordur belki de baktın mı?.
Eğer oluyorsa da mesela Raft oyununda CS:GO'ya göre VRAM kullanımı daha fazla olduğu içinde kartın yükü de artıyordur, her oyunun yükü farklı sonuçta.
Burada kafana takman gereken oyundan oyuna fark eden sıcaklık derecesi değil, üstünde durman gereken kartının sıcaklığı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı