RTX 2070 Fan Kontrol Sorunu

Arkadaşlar ASUS ROG STRIX RTX 2070 ekran kartı aldım ve bugün fan ayarlarında bir sıkıntı fark ettim. Fan hızı anlık olarak sıfıra düşüp geri yükseliyor. Normalde 0 dB özelliği ile kullanıyorum ama boşta fanları bir deneyim dedim. Anlamış değilim acaba bir sıkıntı olabilir mi? (Görselde 0 dB özelliği açık farkındayım sonradan açtım.)

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    61,4 KB · Görüntüleme: 273
Ekran kartı sıcaklığı fanın başlayacağı hızlarda dolanıyorsa bu şekilde sıkıntı çıkarabiliyor. Ya fanların 0 dB özelliği için çalışmaya başlayacağı sıcaklığı düşürün ya da komple o özelliği kapatın.

Sıcaklık değerleri fark etmeden böyle bir dalgalanma oluyor. Fanları takip ediyorum 0'a düştüğünde durmuyorlar ki zaten dursalar bile fark etmem mümkün değil çünkü değerler hemen geri yükseliyor. Bilmiyorum psikolojik mi ama 0' a düştüğü yerlerde niyeyse fanlar yavaşlıyor gibi oluyor.

Büyük ihtimalle kullandığınız program da sorun çıkarıyor olabilir. Eğer ekran kartı ayarlarınız için birden fazla program kullanıyorsanız tek program kullanmaya çalışın. Yada Asus'un yazılımını silip fan ayarını Afterburner üzerinden de ayarlayabilirsiniz. Yazılımsal bir hata büyük ihtimalle.

Sadece GPU TWEAK ile Afterburner kullanıyorum. Kartı daha yeni aldım umarım bir problem yoktur. Programları kaldırıp tekrar deneyeceğim.
Maalesef tek programda kullansam aynı durum devam ediyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…