RTX 2070 performans sorunu

Cymoril

Decapat
Merhaba, bir hafta önce topladığım sistemim şu şekilde:
AMD Ryzen 5 2600
MSI RTX 2070 Armor
Corsair 8 GB DDR4 3000 MHz RAM
Toshiba 250 GB SSD
AOC 24" G2460VQ6 1ms 75Hz monitör

Sorun şu ki deneme fırsatı bulabildiğim birkaç oyunda sistemden istediğim verimi bi türlü alamadım, Subnautica'da yüksek ayarlarda 80-90 gidip geliyorum. Oyunlarda bazen ekran kartı 60 dereceyi zor buluyor, kullanımı %50'yi görmüyor zorlamama rağmen. Acaba sorun tek RAM oluşundan mıdır, monitörü mü yükseltmem gerekir yoksa NVIDIA ayarlarından mıdır bilemiyorum babaerenler, yardımcı olabilirseniz sevinirim :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemim i5 8400 ekran kartım MSI Armor RTX 2070. Tek slot 8 GB 2400 MHZ bellek kullanıyordum. PUBG'de işlemci kullanımı %90 larda ekran kartı kullanımı %30-40 aralığındaydı. 2. 8 GB belleği aldıktan sonra işlemci kullanımı %60-70 aralığına ekran kartı kullanımı %95 lere çıktı. Eksiğin sadece bellek. Aynı bellekten alıp tak sıkıntın kalmaz. Dual Channel'ın sistemime bu kadar etki edeceğini düşünmüyordum. Aldım taktım hiçbir sıkıntım yok.

Arkadaşlar herkes monitörden yakınmış ama bir şey sormak istiyorum mesela shroud, wtcnn gibi ünlü yayıncılar 2080 ti ile 1080p çözünürlükte hiçbir sıkıntı çekmeden oyun oynuyorlar. Bunlar nasıl mümkün olabiliyor ?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı