RTX 2070 Gaming Z ve i5 8400 işlemci darboğaz yapar mı?

Hasan Güner

Kilopat
Merhaba.
Ben yeni bir sistem toplamak istiyorum. Çok yüksek işlemci isteyecen oyunlar oynuyorum ve i5 8400 ile RTX 2070 ekran kartı birlikte stabil çalışır mı, yani hiç drop veya takılma olmadan oynayabilir miyim? Ayrıca 8GB RAM bu sistemle sizce yeterli mi?
Monitör ise 1080p ve PSU önerirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şöyle bir baktım uyumluluk bencmark'larında 8400 le alakalı bir test olmamış daha bence bu testleri bekleyip öyle ilerlemen en dogrusu olacaktır. Acele etme Sonuçta rtx farklı bir mimara sahip. Bildiğim kadarıyla i5 serisi ile tam performansta çalışmıyor rtx serisi sen yine bir araştır.

Sıfırdan sistem toplamayı düşünüyorum.Bütçem 7500-9000TL arası.Eski kasamı sattım elimde sadece 1080p mönitörüm kaldı.O yüzden en iyi en stabil şekilde çalışabilecek bir sistem istiyorum.Neden RTX2060 yerine RTX2070 alıyorsun derseniz ise oynadığım oyunlar aşırı sistem isteyen oyunlar ve ileridede muhtemelen öyle olacak. İleride daha rahat etmek için o yüzden daha fazla performans almasını istiyorum 1080p de çatır çatır akmasını istiyorum.Çok uzun yıllar gitçek birşey istiyorum.

Sistem toplama videosunda darboğaz vardı.
Ali Güngör sistemin çok iyi performans verdiğini falan söylüyordu ancak, yorumlarda darboğaz tarzı eleiştiri yapan birine daha üst işlemci alınmasını da tavsiye etmişti. İlginç...

RTX 2070'i 1080p monitör için önermiyorum, işlemci için de ayrı masraf etmeniz lazım. RTX 2060 ile aralarında performans bakımından ahım şahım bir fark yok zaten ama 2 GB VRAM farkı var ve bu önemli tabii. Yine de 1080p için RTX 2060 öneriyorum.

Bence Sucrofe'nin topladığı sistemi tercih edin. 1080p için RTX 2060 yeter de artar. YouTube'dan bulabilirseniz istediğiniz oyunların test videolarını izleyin. Her oyunu en yüksek ayarlarda oynatacağına eminim. Hatta şu videoya kesin bakın:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1548786367789.png

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı