RTX 2070 Mobile Refresh 115 Watt güç değerine ulaşmıyor

Hocam stress testinde daha yüksek Watt'lara çıkabilmesi normal Watt kullanımına bu kadar takılmayın oyunun içinde MSI Afterburner ile bakar mısın? Bu arada illa Watt artsın diyorsanız Power limiti sona kadar çekin.

Hocam izleme sekmesinde güç, power veya gpu power seçeneklerı yok sadece GPU Z programında gözüküyor kullanılan güç miktarı. Ama ekran kartı sürücüsü en günceli, neden gözükmüyor, hatta bazı şeyler izleme sekmesinde gözükse de tik atıp oyunu açtığım zaman OSD'de sol üstte göstermiyor. Güç limiti seçeneği de bende deaktif olarak duruyor. Afterburner hatalı galiba sürekli system components hatası veriyor, Afterburner alternatifi var mı acaba çalışan, tavsiye ettiğiniz?

Zaten 14 gün online alışveriş süresi geçti ama olsun

17 Mart
[Mesajlar birleştirildi] 26 Mart
Konudaki önceki mesajımın birinde "eskiden 100 Watt idi artık 80 Watt oluyor en fazla" yazmışım, bugün denedğimde tekrardan ilk denediğimdeki gibi 100 Watt oluyor. Galiba her farklı grafik ayarında 'maksimum limit güç' değişiyor. Mesela pencere modu grafik ayarıyla denediğimde düzeldi.

(Board Power Draw:117W,GPU Chip Power Draw:~100W) Yani Nvidia'nın belirlediği 115'i geçiyor sanırım

Laptop araştıran arkadaşlara önerebilirim fan sesi çok ama sıcaklıklar iyi sayılır, bu modelle ilgili merak ettikleriniz varsa sorabilirsiniz...

Son düzenleme:
@nopaynohack son zamanlarda aynı sorunu ben de yaşamaya başladım bilgisayar boştayken ekran kartı 65 derecelerde geziyor ve oyuna girdiğimde 85 derecelere çıkıp frekans kesiyor, çektiği güç tüketimine baktığımda 45W gösteriyor sebebi ne olabilir çözüm için ne yapabiliriz ?

Bilgisayar aynı şekilde V19.7 alalı 1.5 sene oldu ve her 4-5 ayda bir temizlettiriyorum. Servisten geleli daha 1 hafta olmadı.

Burada hesabım olmadığı için arkadaşımın hesabından bu konuyu açmıştım.
Sıcaklıklarım aynı dediğiniz gibi. Frekans kesmesi ve sürekli drop var. (Mc'de fareyi çevirince imleç hızlanıyor ve drop oluyor.) Hiç ücretsiz bakıma göndermedim. Süreç nasıl? Kargoyla risk almak istemiyorum da Ankara'da elden teslim olan Monster servisi var mı? Yoksa sadece İstanbul'da mı elden? İşe yarar mı acaba? Servisten gelip 1 haftada böyle olması acaba yanlış uygulamamı yapıldığını aklıma getirdi. Hangi serviste bu sonucu aldınız hocam?
Monster önermiyorum, termal tasarım o kadar kötü ki fanlar helikopter gibi ve bu yüzden oyun oynamayı bıraktım. Kulaklıkta bile rahatsız edici.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…