RTX 2070 + R5 3600X ile Valorant'ta aldığım FPS değerleri

İşletim sistemi
Windows 10

louter1221

Hectopat
Merhabalar, RTX 2070 + R5 3600X ile Valorant'ta en yüksek ayarlarda 150 200 250 FPS aralıklarında değerler almaktayım. Arkadaşlarım bu değerlerin saçma ve az olduğunu söylüyor ve bir arkadaşım GTX 1660 Ti + İntel i7 9700k ile 300 FPS almakta. Acaba herhangi bir sıkıntı var mı?

Zaten bakmıştım size değerleri yazayım. %20 %30 aralarında kullanım oluyor %40'ı geçmiyor diyebilirim ve %40'ı da görmedi.
2070 süper için 2k daha mantıklı. Yazdığınız kullanımlar GPU kullanımı ise tabii. Sizde 2k monitör alıp 2k da 300fps alıp hava atabilirsiniz:).

Merhabalar, RTX 2070 + R5 3600X ile Valorant'ta en yüksek ayarlarda 150 200 250 FPS aralıklarında değerler almaktayım. Arkadaşlarım bu değerlerin saçma ve az olduğunu söylüyor ve bir arkadaşım GTX 1660 Ti + Intel i7 9700K ile 300 FPS almakta. Acaba herhangi bir sıkıntı var mı?

Şöyle söyleyeyim i7 9700K Ryzen 5 3600'dan oyun anlamında güçlü bir işlemci ve Valorant'ta işlemcin ne kadar güçlüyse o kadar FPS alırsın yani normal.

2070 süper için 2k daha mantıklı. Yazdığınız kullanımlar GPU kullanımı ise tabii. Sizde 2k monitör alıp 2k da 300fps alıp hava atabilirsiniz:).
Aa evet haklısınız. Şimdi araştırdım bununla alakalıymış bir de.

Şöyle söyleyeyim i7 9700K Ryzen 5 3600'dan oyun anlamında güçlü bir işlemci ve Valorant'ta işlemcin ne kadar güçlüyse o kadar FPS alırsın yani normal.
Evet, fakat aman aman dedirten bir fark yok o yüzden böyle bir yorum yapmıştım.

Aynı sistem sayılır sadece ekran kartı sapphire 5700xt se ile fps dalgalanma sorunu yaşıyorduk. İşlemci ghz ve voltaj sabitleme işlemi yaptık. Artık 170 180 fps değerlerine anlık düşmüyor daha stabil çalışıyor.

Aynı sistem sayılır sadece ekran kartı sapphire 5700xt se ile fps dalgalanma sorunu yaşıyorduk. İşlemci ghz ve voltaj sabitleme işlemi yaptık. Artık 170 180 fps değerlerine anlık düşmüyor daha stabil çalışıyor.

Merhabalar, ben AMD'nin stok soğutucusuna sahibim ve işlemcimin sıcaklığı Valorant'ta 60 - 70 derece arasında değişiyor. Mesela 63 64 iken sıcaklık bir anda yükseliyor ve 70 derece oluyor fakat sonrasında düşüyor. Bu döngü sürekli tekrarlanıyor. İşlemcim için kaliteli bir macun sipariş ettim bu macunu sürdükten sonra üzerinde voltaj sabitleme yapsam iyi olur mu? Yani önerir misiniz? Kısaca işlemci sıcaklığını düşürmek için.

Bence 70 derece stok fanla iyi bir değer eğer core performans boost açıksa sıcaklıkdaki değişim de normal. Ghz ve voltaj değerleriyle oynayarak sıcaklık düşürülebiliyor ama performans kaybı yaşamadan yapmak için youtubdan rehberleri izleyin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı