RTX 2070 Sistem Düşük FPS ve Takılma sorunu

senturk19

Kilopat
Arkadaşlar yaklaşık 1 hafta kadar önce sistem topladım.

Sistem;

Anakart: MSI B450M GAMING PLUS mATX
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600X
Ekran Kartı: MSI NVIDIA RTX 2070 ARMOR
RAM: 2X Vengeance Lpx 8GB 3000MHz Ddr4 CL16
SSD: SAMSUNG 850EVO 250GB SATA GİRİŞ
KASA: CORSAİR CARBİDE R100
POWER: CORSAİR SV600 80+

2 oyunda test ettim biri Far Cry 5 diğeri GTA 5.

2 oyuna da YouTube üzerinde baktığımda testlerde en kötü 70 FPS 1440p ultra da, ben ise ortalama 45 FPS'i anca gördüm. Arada ise oyun kitlenip kalıyor bazen PC'yi restlemek zorunda kalıyorum ya da izin verirse oyunu kapatıyorum sıkıntı nerde olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen sistem kurarken dikkat edilecek çok husus var.
Mesela anakartın sitesinden uyumlu bellek listrlerinden RAM almak gibi.
Ya da anakartta gösterilen öncelikli slotlara RAM takmak.
Anakarta RAM takınca hemen 3000 MHZ ile çalışmaz. Bios ayarlarından aktif etmelisin. Ryzen sistemler bellek frekansına aç ve 2. nesil Ryzen işlemcilerin istediği doğal RAM frekansı 3000 MHZ değil.
2933 MHZ doğal olarak desteklenen frekans.

Ryzen sistem kurarken dikkat edilecek çok husus var.
Mesela anakartın sitesinden uyumlu bellek listrlerinden RAM almak gibi.
Ya da anakartta gösterilen öncelikli slotlara RAM takmak.
Anakarta RAM takınca hemen 3000 MHZ ile çalışmaz. Bios ayarlarından aktif etmelisin. Ryzen sistemler bellek frekansına aç ve 2. nesil Ryzen işlemcilerin istediği doğal RAM frekansı 3000 MHZ değil.
2933 MHZ doğal olarak desteklenen frekans.
XMP AÇIK DEDİĞİN GİBİ 2933 DE ÇALIŞIYOR RAMLAR ANAKARTTA ZATEN 2 SLOT VAR 2 SİDE TAKILI
BUGÜN RE2 REMAKE İ DENEDİM ONDA SIKINTI YOK ULTRA AYARLAR 1440P DE ORTALAMA 80FPS ALDIM GERÇİ FAR CRY 5 İLE KIYASLADIĞIMDA HANGİSİNİN GRAFİK YÜKÜ FAZLADIR BİLMİYORUM SORUN NEREDE ÇÖZEMEDİM.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı