RTX 2070 sistemde LoL'de GPU kullanımı %40

OKARA

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar, forumlarda gezerken ekran kartı kullanımının %90'larda olması gerektiğine dair şeyler okudum. Fakat benim ekran kartım %20-%40 kullanımda değişiyor, işlemci kullanımı ise %3-%5 falan oluyor. Sizce darboğaz var mı? Yarın GTA V falan yükleyip bir de onda değerlere bakacağım. Acaba LoL fazla sistem gerektirmeyen bir oyun olduğu için mi böyle? En yüksek grafikler ile açıyorum oyunu.
Ekran kartım RTX 2070, işlemcim R5 3600X (OC BIOS ayarlarından kapattım, 3.8'e sabitledim.), monitörüm 1980X1024 144Hz.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    991,7 KB · Görüntüleme: 122
  • 1231231.png
    1231231.png
    929,2 KB · Görüntüleme: 117
Ekran kartın bu tarz oyunları zorlamaz. Ekran kartın sadece %40ı kullanarak sana sunabileceği maks. fps'i vermiş zaten. Fps artışı istiyorsan işlemciyi yükseltmen lazım. Ekran kartını zorlamak istiyorsan da 4k deneyip bi tık daha zorlayabilirsin.

300 değil 1000FPS almam gerek yoksa rahat uyuyamam.
Onunla alakası yok sadece bilgi kirliliğine maruz kaldığım için sordum dar boğaz var mı diye
Dostum 1000 FPS mi istiyorsun 400 FPS alıyorsun yetmiyor mu?
Aldığım Fpsten şikayetim yok sadece ekran kartı kullanımını düşük görünce merak ettim.
100FPS alınca oha sistem çok yoruldun geç otur diyorum.
Adam 400FPS beğenmiyor daha çok istiyor :).
Daha fazla istemiyorum yanlış anlaşıldı sadece yüzdelik kullanım olarak düşük geldiği için merak ettim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı