RTX 2070 sistemde Warzone performansı ve GPU kullanımı düşük

Nebulosy

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar sistemim.
  • Ekran kartı: RTX 2070.
  • İşlemci: R5 2600.
  • Anakart: B450M.
  • RAM: 16 GB. Kısaca bu oyunu oynamak için gayet yeterli bir sistem fakat istediğim performansı alamıyorum.
  • Oyun içinde 70-130 FPS arası gelgitler yaşıyorum ve çogu zaman 90 tabanında oluyor.
  • Birde 1440x900 75 Hz monitöre sahibim max çözünürlük 1440x900
FPS'im böyle:

1608246199490.png

Fakat aynı sisteme sahip olduğum bir FPS test videosuna bakınca gözüm kamaşıyor, şaşırmış oluyorum. Adamın GPU'sunu %90'larda kullanıyor, benimki ise %40-55 kullanımlarda geziyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ekran kartı kullanımımı nasıl arttırabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

1608247910729.png

Son düzenleme:
İşlemcin çok sıcak, böyle durumlarda işlemci soğumak için frekans düşürür. Bu olunca da işlemcin ekran kartına darboğaz yapar.

Ek sogutucu mu almalıyım?
FurMark testlerinde 5 liralık CPU bile %100 besler.
RTX 2070, 1080P'de bile darboğaz yaparken iken 1400X900'de bu kadar beslemesi bile mucize zaten.

Yapılacak bir şey yok mu yani

Ek sogutucu mu almalıyım?

Yapılacak bir şey yok mu yani
İşlemci soğutucunun işlemciye tam oturup oturmadığını kontrol et. Tam oturmuş ise işlemcinin termal macunu yenile. Arctic MX-4 fiyat performans ürünüdür. En son çare işlemci soğutucusu. Ekran kartı socaklığın düşük olduğuna göre kasa içi havalandırman iyi. O seçeneği eliuorum o yüzden.
9700K işlemcimi Corsair H45 ile soğutuyorum. 60 dereceyi görmüyorum kışın sobalı odada soba yanarken. İşlemci için 70 derece altı her zaman iyidir. 75 ve üstü sıkıntı bence.
Hava soğutucu ve termal macun önerim:

Önerdiğim işlemci soğutucusunu alacaksanız termal macun almanıza gerek yok içinden çıkıyor.

Hocam dikkatli bakmamışım da çözünürlüğünüz 1440x900 imiş. Bu çözünürlükte GPU kullanımının az olması çok normal keza GPU'nuz oldukça güçlü.

Bakın bu konuda DSR'ın nasıl kullanılacağı anlatılmış. Bu şekilde 1080P ya da 2K çözünürlüklere çıkarsanız en azından GPU kullanımınız artar, işlemciniz de ferahlar.

En yakın zamanda da 1080P 144Hz ya da 2K monitöre geçmenizi tavsiye ederim.

İşlemci soğutucunun işlemciye tam oturup oturmadığını kontrol et. Tam oturmuş ise işlemcinin termal macunu yenile. Arctic MX-4 fiyat performans ürünüdür. En son çare işlemci soğutucusu. Ekran kartı socaklığın düşük olduğuna göre kasa içi havalandırman iyi. O seçeneği eliuorum o yüzden.
9700K işlemcimi Corsair H45 ile soğutuyorum. 60 dereceyi görmüyorum kışın sobalı odada soba yanarken. İşlemci için 70 derece altı her zaman iyidir. 75 ve üstü sıkıntı bence.
Hava soğutucu ve termal macun önerim:

Önerdiğim işlemci soğutucusunu alacaksanız termal macun almanıza gerek yok içinden çıkıyor.

Bilgisayarı agustos 2019 sonlarına doğru almıştım o zamandan beri kasaya hiçbir şey yapmadım temizleme vs termal macundur falan ondan belki işlemci sıcak olabilir teşekkür ederim.
Hocam dikkatli bakmamışım da çözünürlüğünüz 1440X900 imiş. Bu çözünürlükte GPU kullanımının az olması çok normal keza GPU'nuz oldukça güçlü.

Bakın bu konuda DSR'ın nasıl kullanılacağı anlatılmış. Bu şekilde 1080P'ya da 2K çözünürlüklere çıkarsanız en azından GPU kullanımınız artar, işlemciniz de ferahlar.

En yakın zamanda da 1080P 144Hz ya da 2K monitöre geçmenizi tavsiye ederim.

Monitör alacaktım fakat fiyatlar uçunca malum ve ekstra masraflarda oldu o yüzden alamadım ve attığınız konuyu okudum DSR'ı uyguladığımda "input not supported" hatası alıyorum monitörde yanlış yaptığım bir yer mi var acaba.

1608305733337.png

Son düzenleme:
1 sene önce NVIDIA'dan AMD'ye geçtiğim için menüyü veya olabilecekleri tam hatırlayamıyorum. Ben VGA dönüştürücüyle kullanmama rağmen müsaade ediyordu.

Sanırsam şu şekilde olmalı:

Bu görselde ortadaki seçeneği seçmeniz gerekiyor.

Gelişmiş 3D görüntü ayarlarını kullan.

Adsız.png

Bu görselde de DSR seçeneklerinin hepsini seçip, DSR Smoothness yani DSR düzgünlük ayarını %100 yapmalısınız. Bu şekilde aktif olmalı. Masaüstünüz orijinal çözünürlükte kalabilir fakat oyuna girdiğinizde karşınıza birçok çözünürlük çıkmalı. Bu çözünürlükler her ne kadar sanal da olsa ekran kartınıza yük bindirir. Bi' orijinal 2K gibi olmaz ama en azından sorununuzu çözer diye umuyorum.

Görseller alıntıdır.

2.jpg

1 Sene önce NVIDIA'dan AMD'ye geçtiğim için menüyü veya olabilecekleri tam hatırlayamıyorum. Ben VGA dönüştürücüyle kullanmama rağmen müsaade ediyordu.

Sanırsam şu şekilde olmalı:

Bu görselde ortadaki seçeneği seçmeniz gerekiyor.

Gelişmiş 3D görüntü ayarlarını kullan.

Eki Görüntüle 789030

Bu görselde de DSR seçeneklerinin hepsini seçip, DSR smoothness yani DSR düzgünlük ayarını %100 yapmalısınız. Bu şekilde aktif olmalı. Masaüstünüz orijinal çözünürlükte kalabilir fakat oyuna girdiğinizde karşınıza birçok çözünürlük çıkmalı. Bu çözünürlükler her ne kadar sanal da olsa ekran kartınıza yük bindirir. Bi' orijinal 2K gibi olmaz ama en azından sorununuzu çözer diye umuyorum.

Görseller alıntıdır.

Eki Görüntüle 789031

Teşekkürler fakat dediğiniz şeyleri aynı şekilde uygulamama ragmen "input not supported" hatası aldım yapacak bir şey yok. Tek çare monitör almak sanırım :/

Edit: DSR dediğimiz muhabbeti oyunu tekrar açtığımızda aktif olduğunu gördüm fullscreen aldığımda input not supported veriyor fakat fullscreen borderless oynayabiliyorum ve GPU kullanımım render resolution ayarını da arttırdığımda çok fazla arttı çok teşekkürler.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı