RTX 2070 Super için monitör tavsiyesi

Whicq

Centipat
Herkese selamlar. 10-15 gün içinde bir sistem toplamayı düşünüyorum fakat parçalarına tam karar verebilmiş değilim henüz. Kesin bir şekilde yer alacak parçalar R7 3700X ve RTX 2070S ekran kartı. Bu sisteme uygun bir monitör de bakmaya başladım fakat bir türlü işin içinden çıkamadım açıkçası. Hem sosyalde hem başka sitelerde bu kartın 1080P için fazla güçlü olduğu ve overkill olacağını söylüyorlar. Herkes 2K 144 HZ öneriyor fakat bütçe olarak bana zor kaçıyor açıkçası ben de sizlerden tavsiye almak istedim.

Mühendislik öğrencisiyim ve bu yıl bölümüm başlayacağı için yeni çıkacak Online oyunlara başlayabileceğimi veya vakit ayırabileceğimi düşünmüyorum. Genelde Witcher 3, fallout 4, RDR 2 benzeri AAA oyunlar oynuyorum ve oynamak istiyorum. Şu anda oynadığım tek Online oyun Valorant diyebilirim. 144 Hz monitörler rekabetçi oyunlar dışında oyun tecrübesinde büyük farklılıklar yaratıyor mu yoksa daha yüksek bir çözünürlük benim gibi bir oyun profiline sahip olan insan için daha mı mantıklı olur?

Düşündüğüm monitör alternatifleri şöyle;

1.1080P 144Hz IPS 24"
2.1440P 60Hz IPS 27"
3.1440P 144Hz IPS 27"

Üçüncü seçenek benim açımdan karşılaması biraz zor açıkçası çünkü bütçem 2000 ₺.Baya bayağı zorlarsam belki 2500'e yükselebilir.Eğer bu bütçede kaliteli bir üçüncü seçeneğe uygun monitör bulursam onu da değerlendirebilirim. Benim için en uygun olan monitörü seçmem konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Not:Eklemeyi unutmuşum fakat çok önemli bir nokta var.RTX 2070S ile kurmuş olduğum sistemi minimum 5 yıl kullanacağım.5 Yıl sonra bile kart'ın bir çok oyunda yüksek ayarlarda oynatabileceğini düşünüyorum o yüzden monitör tavsiyelerinizi 1-2 yıllık değil de 5-6 yıllık kullanımlarda bile mutlu edecek şekilde yaparsanız çok daha yararlı olur.

Açıkçası 2k 144hz minimum olsun ve eğer çok film vs izlemiyorsanız va (ki izleseniz bile çok tn panel kadar fark yaratmaz) almanız daha mantıklı. Ben ekim 2019’da viewsonic vx3258 2k 144 hz monitör aldım, ekran kartım rx 570 ve 2k çözünürlük için bir şekilde bana yetti performansı. Hem gözünüz için hem de zevkiniz için 2k bence size iyi gelir ayrıca ekran kartınız fazlasıyla karşılıyor bu çözünürlüğü. Ips’i ben pek önermiyorum oyun için. Severim ama iş oyun da olunca biraz en ortası va panel. Viewsonic monitörde sorun çıktı ve tüketici hakem heyeti ile iade ettim daha 2 hafta önce de asus vg27q aldım. 1080p çözünürlük ve 165hz 1ms. Ama 27’’ için hele de 2k 32’’ ekrandan sonra çözünürlük kötü geldi. Zaten 27’’ için 1080p yetersiz, rainbow six siege’de yazılar falan tırtıklı kalıyor. Mutlaka 2k bakın.

Bu monitörü öneririm. Hem bütçenizi çok aşmıyor, hem 2K, hem de görüntü kalitesi gayet güzel. Üstelik 144 Hz. 4 ms olması biraz can sıkıcı olabilir fakat rekabetçi oyunları çok oynamadığınız için sorun yaratmayacaktır.

İllaki IPS olması şart mı? VA panellerde IPS panellere yakın özellikli. Düşünürsen VA panel olarak Samsung'un bu 1440p 144Hz monitörü var.

Dostum sistemindeki ekran kartı ve işlemci oldukça iyiler. Bu sistem ile oyun oynarken zevk almak için bana kalırsa 144 hz bir monitör şart. 2000 TL üstüne çıkabilirsen 1440p 144 hz alabilirsin.

Ama bütçe sıkıntılıysa senin için 1080p 144 hz öneririm.

Sırf çözünürlük fazla olacak diye düşük HZ'li monitör satın almak bana kalırsa oyundan zevk almanı engeller.

Bu monitörü öneririm. Hem bütçenizi çok aşmıyor, hem 2K, hem de görüntü kalitesi gayet güzel. Üstelik 144 Hz. 4 ms olması biraz can sıkıcı olabilir fakat rekabetçi oyunları çok oynamadığınız için sorun yaratmayacaktır.
Sanırım bu monitörle beraber Bannerlord veriyorlardı.

Sanırım bu monitörle beraber Bannerlord veriyorlardı.
Pek iyi bir monitör değil, sanırım piksel sıkıntısı çok oluyordu bu modelde. Nedense samsung monitörlerde biraz araştırma yapınca sıkıntıları hep karşıma çıkıyor. Neredeyse 2 ay öncesine kadar 1 yıl falan hep monitör baktım o yüzden şikayet var yada forumlarda araştırmadan pek monitör almak sağlıklı değil. Bol bol şikayet yazısı okumak lazım.

Benim şuan kullanmakta olduğum SyncMaster B2230 monitörde de 4ms bir gecikme mevcut fakat dediğiniz gibi online oyunlar dışında farkedilmiyorsa benim için problem yok teşekkür ederim öneriniz için listeme aldım.

Açıkçası 2k 144hz minimum olsun ve eğer çok film vs izlemiyorsanız va (ki izleseniz bile çok tn panel kadar fark yaratmaz) almanız daha mantıklı. Ben ekim 2019’da viewsonic vx3258 2k 144 hz monitör aldım, ekran kartım rx 570 ve 2k çözünürlük için bir şekilde bana yetti performansı. Hem gözünüz için hem de zevkiniz için 2k bence size iyi gelir ayrıca ekran kartınız fazlasıyla karşılıyor bu çözünürlüğü. Ips’i ben pek önermiyorum oyun için. Severim ama iş oyun da olunca biraz en ortası va panel. Viewsonic monitörde sorun çıktı ve tüketici hakem heyeti ile iade ettim daha 2 hafta önce de asus vg27q aldım. 1080p çözünürlük ve 165hz 1ms. Ama 27’’ için hele de 2k 32’’ ekrandan sonra çözünürlük kötü geldi. Zaten 27’’ için 1080p yetersiz, rainbow six siege’de yazılar falan tırtıklı kalıyor. Mutlaka 2k bakın.
Eğer bütçeme uygun bir monitör bulursam kesinlikle tercihim 1440p 144hz olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı