27’’ aşağısına 1080p olur ama 27’’ ve üzeri için hele de minimum 5 yıl kullanmayı düşünüyorsanız çağ 4k çözünürlüğe kayarken 2k sizi tatmin eder ve olması gereken de bu.
Dostum sistemindeki ekran kartı ve işlemci oldukça iyiler. Bu sistem ile oyun oynarken zevk almak için bana kalırsa 144 hz bir monitör şart. 2000 TL üstüne çıkabilirsen 1440p 144 hz alabilirsin.
Ama bütçe sıkıntılıysa senin için 1080p 144 hz öneririm.
Sırf çözünürlük fazla olacak diye düşük HZ'li monitör satın almak bana kalırsa oyundan zevk almanı engeller.
Önceki 144hz monitörümü iade edince 3 ay falan 60hz eski monitörümü kullandım. Kullanmayan belki çok farketmez ama (bende göz ağrısı başlamıştı 144hz monitör almadan önce) kullandıktan sonra masaüstünde bile daha akışkan bir görüntü oluyor. Gözünüz içinde daha sağlıklı diye düşünüyorum.Belirttiğiniz gibi 144Hz online oyunlar dışında da deneyime bu kadar etki eden bir faktör ise kesinlikle dikkat edeceğim teşekkürler.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.