RTX 2070 Super ile Cyberpunk 2077 deneyimi

Daha fazla  
İşlemci: i5 10400F.
Anakart: ASUS B460M-K.
RAM: 2x8 3000 MHz.
Ekran kartı: ASUS RTX 2070 Super Evo OC 8 GB.
Öncelikle ayarlarımı göstereyim sizlere;

1607795813431.png

1607795832251.png

Bazı arkadaşlar Ultra'yı seçmiş fakat iki yerde sayko yazan daha yüksek bir ayar var onu açmamışlar. Ben onu da aktif ettim. Şu an oyunda kalite olarak daha yüksek bir ayar yok. Her şey en yüksekte DLSS otomatik modda en kötü senaryoda 43 FPS görüyorum zaman zaman. Onun haricinde kapalı mekanlar 60-65 ve genel olarak 50-60 arası oynamaktayım. DLSS kapattığım vakit ise 27-35 arası değişiyor. DLSS Ultra performans modunda 80-100 arası. DLSS performans modunda ise 65-75 arası alıyorum. Öncelikle şunu belirteyim DLSS kaliteyi çok kötü düşürmekte. DLSS'i kalite moduna bile alsanız oyunun grafikleri düşüyor. Bunu aynada kendi karakterinize bakarken gayet net bir şekilde anlayabilirsiniz grafiklerin nasıl düştüğünün. He oyunu oynamak açısından otomatik veya dengeli modu tavsiye ederim ikisi de aynı şey sanırım çünkü ikisi arasında değişen bir FPS farkı yok. Eğer sisteminiz yetiyorsa her şey Ultra DLSS otomatik olarak uygulayıp rahatça oynayabilirsiniz. Ben bu şekilde yer yer 45 FPS onun dışında 50-60 arası herhangi bir FPS düşmesi yaşamadan ve kasma sorunu olmadan oynamaktayım. Beni aşırı derecede rahatsız etmedi 45 FPS almak. Ama genel olarak hüsrana uğradım diyebilirim. Çünkü DLSS denen bir şey olmasaydı bırakın 4K'ları 1080P'de 60 FPS stabil oynatacak tek kart RTX 3090 ve AMD serisinden muadil bir kart olurdu. Gerçekten optimizasyon rezalet ötesi. İnsanlara ekran kartı sattırmak için ellerinden gelen en rezil optimizasyonları yapıyorlar. Başka bir açıklaması olamaz. İnsanlar 4K monitöre geçme peşindeyken çıkan en yüksek grafikli oyunun en baba ekran kartlarıyla 1080P'de DLSS kapalı bir şekilde 60I zor görmesi trajikomik.

Edit: ASUS GPU Tweak II programıyla o.c Scanner'ı çalıştırıp kendisinin önerdiği o.c modunda çalıştırdım. Herhangi bir manuel ayar söz konusu değildir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun sorunlu çünkü. Bakmayın CD Project Red'in suçu donanımlara attığına. PS4'te rezillik var şu an, PC'lerde optimizasyon sorunları. Çok beklentiler arttı özellikle ertelendikçe daha da arttı ve sonra 8 yıl artı 8273 erteleme ile sorunlu bir oyun çıktı. Ben kabullenemem böyle şeyi kabullenenler var hemde fazlasıyla. Ki çoğu CDPR fanı. Almadım iyi ki almadım belki ileride alırım düzelince. O yüzden sistemini bozuk oyunlarla hiç yorma bekle düzelince oynarsın. Oyun güzel ama bo-zuk.

Yansıma kalitesi -> sayko olan ayarı kendi sistemimde denedim. 5700XT ile 2K çözünürlükte benzeri ayarlarla oynuyorum. Bazı ultra olanlar highda, bazı highdakiler medium olacak şekilde. O ayar saykodayken en az 10 FPS düşürüyor. Ultra-high arasında çok fazla performans düşüşü görmedim ama sayko çok fazla düşürüyor. Belki onu ultrada oynayarak her mekanda 60 FPS'i yakalayabilirsiniz.

Peki biz firmalardan neler istiyoruz ?

1.Grafik kalitesi çok iyi olsun
2.Yapay zeka iyi olsun
3.Detay seviyesi çok iyi olsun vs. diye uzar gider.

4k dediğiniz çözünürlük Ultra ile birleşince çok büyük bir işlem gücü istiyor. 4k gtx 980 zamanından aldı başını gitti. Hem grafik kalitesi artıp hem çözünürlük artarsa ister istemez böyle olması normal.

Dlss de bir teknoloji sonuçta , saç yaprak vs teknolojisi varsa dlss de var. Sonuçta hepsi birbirini tamamlıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı