RTX 2070 Super PC toplama

• Konuyu başlatan Mrpcc
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 1.783

Mrpcc

Centipat
Merhaba Technopat kullanıcıları yakın zamanda bilgisayar toplamayı düşünüyorum kendim bir sistem oluşturdum bir bakarsanız sevinirim.

Ekran kartı MSI Gaming RTX 2070 Super X Trio.
İşlemci i5 9600KF.
Anakart MSI MAG Z390M Mortar.
Kasa Cooler Master Master Case H500 750W.
RAM 2x8 GB 3200 MHz G.Skill Sniper X.
Monitör ASUS VG27aq

Beyler PC oyun için topluyorum yayın da yapacağım ve oyunları 2K oynayacağım burada size danışmak istediğim işlemcim 9600K RTX 2070 Super için yeterli mi yoksa darboğaz olur mu?

Yeterli olur da bence yeni nesil işlemcileri bekle acelen yoksa. 6/6 çok sınırda şu dönemde ya. İşlemciye bir lafımız yok, oldukça güçlü de dediğim gibi çekirdek sayısı o işlemciyi kısıtlayacak yeri geldiğinde. İstersen yerine Ryzen 5 3600'lü sistem topla, daha ucuza gelir. Cebin de gereksiz yere yanmasın. Yakın performanstalar zaten. İlla da Intel alacağım diyorsan 10. nesilleri bekle.

Merhaba Technopat kullanıcıları yakın zamanda bilgisayar toplamayı düşünüyorum kendim bir sistem oluşturdum bir bakarsanız sevinirim.

Ekran kartı MSI Gaming RTX 2070 Super X Trio.
İşlemci i5 9600KF.
Anakart MSI MAG Z390M Mortar.
Kasa Cooler Master Master Case H500 750W.
RAM 2x8 GB 3200 MHz G.Skill Sniper X.
Monitör ASUS VG27aq

Beyler PC oyun için topluyorum yayın da yapacağım ve oyunları 2K oynayacağım burada size danışmak istediğim işlemcim 9600K RTX 2070 Super için yeterli mi yoksa darboğaz olur mu?
Sana tavsiyem R7 3700X alıp orta düzey bir B450 anakart ve stok soğutucu ile kullan. Aynı paraya denk gelir ve İ7 işlemcileri bile sollayan bir performans alırsın :)

Kabaca hesaplarsak:

3700X 2300TL
B450 700TL

9600KF 1500TL
Z390 1000TL
OC yapmalık iyi bir soğutucu 500TL

Karar sizin :)

2K' da oynayıp yayın yapacaksanız ben de Ryzen işlemcileri öneriyorum. Arkadaşlar gerekli açıklamaları yapmış. Benim düşüncem;

Ayrıca belirttiğiniz kasanın içindeki PSU kronik sorunlu diye duymuştum, bilginiz olsun.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı