RTX 2070 Super sistem kendi kendini resetliyor

Mertonkun

Centipat
Yer
Adana
Daha fazla  
Meslek
Askeri Personel
Üst düzey bir sisteme sahibim. Sistem:

Ryzen 7 3700x / MSI X570 Pro Carbon Gaming / G.skill Trident Z 8 GB x 4 3600 Mhz / MSI RTX 2070 Super Gaming X / MSI Coreliquid 360R / Corsair MP510 480 GB / Samsung 860Evo 500 GB / Seagate Barracuda 1 TB / MSI Atlas ARGB / MSI Gungnir 100 / HighPower 750W Gold PSU / MSI MAG271CQP

Bilgisayarım kendi kendini resetliyor veya siyah ekran olup tekrar geliyor. Ardından kulaklıkta cızırtı başlıyor. Windows'u yeniden kurdum fakat çözüm olmadı. Sadece ilk Windows kurduğumda bir kere minidump hatası aldım onu da ekliyorum. Lütfen yardımcı olursanız sevinirim. Son zamanlarda Valorant oynayamaz oldum.

Minidump

Son düzenleyen: Moderatör:
Mavi ekran vermiyorsa zorla verdireceğiz. Not MY Fault deneyin. Rehber aşağıda.

Dosyayı upload ettim. Zahmet olmazsa bakar mısınız? Bilgisayar kendini resetledikten sonra kulaklıkta bozulmalar (cızırtılar) başlıyor. Ve resetleme sonrası 1-2 kere siyah ekran olup yeniden masaüstü açılıyor. Minidumpsoncrach

1) Vanguard kaldırın.

2) Aşağıdaki sürücüyü indirip kurun. (Bluetooth)

3) İşlemciyi 4.2 GHz'de kullanıyorsunuz. Yaptığınız tüm ayarları sıfırlayın. Bu yaptığınız overclock işlemini de iptal edecektir. Yani BIOS'u resetleyin.

4) Son olarak rehberdeki ilk 3 adımı uygulayıp sonucun ekran alıntısını paylaşın.

NOT: Otomatik olarak BIOS güncelleyen bir yazılım kullanıyorsanız onu da kaldırın. BIOS'u USB ile güncellemek her zaman en sağlıklı yöntemdir. Bu arada kaldırdığınız uygulamaları daha sonra geri yükleyebileceğinizi unutmayın. Vanguard'ı silince Valorant geri yükleyecek zaten.

1) Vanguard kaldırın.

2) Aşağıdaki sürücüyü indirip kurun. (Bluetooth)

3) İşlemciyi 4.2 GHz'de kullanıyorsunuz. Yaptığınız tüm ayarları sıfırlayın. Bu yaptığınız overclock işlemini de iptal edecektir. Yani BIOS'u resetleyin.

4) Son olarak rehberdeki ilk 3 adımı uygulayıp sonucun ekran alıntısını paylaşın.

NOT: Otomatik olarak BIOS güncelleyen bir yazılım kullanıyorsanız onu da kaldırın. BIOS'u USB ile güncellemek her zaman en sağlıklı yöntemdir. Bu arada kaldırdığınız uygulamaları daha sonra geri yükleyebileceğinizi unutmayın. Vanguard'ı silince Valorant geri yükleyecek zaten.

Overclock yapmadım büyük ihtimalle Dragon Center yapıyor bunu. BIOS'u resetlemenin en iyi yolu pil çıkarıp takmak mıdır?

Overclock yapmadım büyük ihtimalle Dragon Center yapıyor bunu. BIOS'u resetlemenin en iyi yolu pil çıkarıp takmak mıdır?
Aslında o da bir yoldur. İsterseniz BIOS'a girip BIOS üzerinden varsayılan ayarlara geri döndürün isterseniz sistemi kapatıp BIOS pilini söküp 30 saniye bekleyin. Karar tamamen sizin. Bence BIOS menüsünden varsayılanlara çekmek en kolayı.

DISM

Aslında o da bir yoldur. İsterseniz BIOS'a girip BIOS üzerinden varsayılan ayarlara geri döndürün isterseniz sistemi kapatıp BIOS pilini söküp 30 saniye bekleyin. Karar tamamen sizin. Bence BIOS menüsünden varsayılanlara çekmek en kolayı.

DISM komutunda böyle bir hata alıyorum.

Orada verilen log dosyasını paylaşır mısınız? Görselde en altta dosya yolunu vermiş. O dosya yolundaki rapora bir bakayım. Ayrıca SFC komutunu tekrar uygular mısınız?

Orada verilen log dosyasını paylaşır mısınız? Görselde en altta dosya yolunu vermiş. O dosya yolundaki rapora bir bakayım. Ayrıca SFC komutunu tekrar uygular mısınız?

DISM.log
SFCSS
Ayrıca sürücüyü kurmaya çalışırken daha yüksek bir sürümü kurulu kuramazsınız hatası veriyor.
Vanguard kaldırdım. BIOS sıfırlayıp geliyorum :)

Madem daha yükseği kurulu kalsın şimdilik. Ayrıca Windows Update ile sistemi güncelleyin. Sonra sistemi yeniden başlatıp DISM komutlarını tekrar deneyin.

Şu an BIOS ayarlarını sıfırladım. Fanları Smart fan Control moduna aldım. RAM frekanslarını 3600 MHz yaptım. Kaydederken CPU frekansının 42.00'dan düştüğünü gördüm. Windows Update ile güncelleme yapmaya çalışırken güncelsiniz diyor. Güncelleme aracıda en son sürüme güncellediğiniz için teşekkürler diyor ve kapanıyor.

DISM error: 87 vermeye devam ediyor içindeki dosyayı sildim ve yeni dosyayı yükledim.DISMYeni
Sorunum devam etmekte yardımcı olabilecek var mı?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı