BatuhanKlc
Kilopat
Daha fazla
Arkadaşlar geçen gün de konu açmıştım sağ olsun bazı arkadaşlar sayesinde bazı sorunlara cevap buldum ama bazıları hala kaldı. Bir abimden bir PC geldi oyunlarda donup kilitlenip kalmasıyla alakalı ses var görüntü yok PC'ye hiçbir şey yapamıyorum reset atmak dışında diyordu. Neyse PC'yi komple temizledim temiz bir format attım BIOS güncellemelerini vs. yaptım ve test ettim acayip bir takılma hissiyatını Windows'ta bile yaşıyordum. Oyunda komple donup kalınca herhalde ya SSD ya da RAM ile alakalıdır diye düşündüm. SSD çakma Samsung gibi bir M.2 SSD idi ve ben de yeni bir SSD alalım belki çözülür dedim kabul etti yeni bir SSD aldım (Kioxia Exceria heatsink 1TB NVMe M.2 SSD (6200 MB okuma / 4900 MB yazma) gen 3 bir portta kullanıyorum.
Bu SSD'yi takmadan PC'nin eski haliyle bu aldığım hatayı hiç almadım PC direkt donup kalıyordu sadece reset atmak dışında bir şey yapılmıyordu. Bugün bu SSD'yi takıp yeni bir kurulum yaptım ve PC oyundayken reset yemeye başladı bende otomatik yeniden başlatmayı kapattım hatanın ne olduğunu görebilmek için ama daha önce hiç bu hatayla karşılaşmadım ve ne hatası olduğunu bilmiyorum. Sadece oyuna girince PC'ye bu oluyor masaüstünde Google'da vs. gezinirken böyle bir durum yok. Sizce bu ne hatası? Ben biraz araştırdım RAM/SSD kaynaklı olabileceği yazılmış SSD yeni değiştiğine göre ilk düşündüğüm gibi RAM'ler mi bozuk acaba ne yapabiliriz bilgisi olanlardan yardım rica ediyorum. Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler.
Sistem özellikleri:
Anakart: Gigabyte A320M S2H.
İşlemci: Ryzen 5 2600.
Ekran kartı: ASUS ROG STRIX RTX 2070 Super.
RAM: G.Skill 3000 MHz DDR4.
SSD: Kioxia Exceria heatsink.
PSU: Hadron 650 watt.
Bu SSD'yi takmadan PC'nin eski haliyle bu aldığım hatayı hiç almadım PC direkt donup kalıyordu sadece reset atmak dışında bir şey yapılmıyordu. Bugün bu SSD'yi takıp yeni bir kurulum yaptım ve PC oyundayken reset yemeye başladı bende otomatik yeniden başlatmayı kapattım hatanın ne olduğunu görebilmek için ama daha önce hiç bu hatayla karşılaşmadım ve ne hatası olduğunu bilmiyorum. Sadece oyuna girince PC'ye bu oluyor masaüstünde Google'da vs. gezinirken böyle bir durum yok. Sizce bu ne hatası? Ben biraz araştırdım RAM/SSD kaynaklı olabileceği yazılmış SSD yeni değiştiğine göre ilk düşündüğüm gibi RAM'ler mi bozuk acaba ne yapabiliriz bilgisi olanlardan yardım rica ediyorum. Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler.
Sistem özellikleri:
Anakart: Gigabyte A320M S2H.
İşlemci: Ryzen 5 2600.
Ekran kartı: ASUS ROG STRIX RTX 2070 Super.
RAM: G.Skill 3000 MHz DDR4.
SSD: Kioxia Exceria heatsink.
PSU: Hadron 650 watt.