RTX 2070 Super ve Ryzen 5 3600 sistem nasıl?

adem879

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Ben oyun, tasarım ve oyun tasarım (Unreal, Unity) için bir sistem topladım. Bu sistemin uyumlulugu hakkında düşünceleriniz neler, sizce direkt olarak alınır mı? Emin olmak istiyorum. Kasa niye pahalı seçtin derseniz 4 fanı var ve malzemesi kaliteli. O yüzden işlemci soğutucusu dışında ekstra fana gerek kalmaz diye düşünüyorum. Dandik kasalardan çok çektim zamanında. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
Ayrıca bu sisteme kendi bilgisayarımdan 1 SSD ve 1 HDD ekleyeceğim.

10700x.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
OC yapmayacaksan kule tipi soğutucu almana gerek o parayla diger sistem parçalarını yukselt gerek yok.
Bunu ux200 için mi yazdınız hocam? Bildiğim kadarıyla 3600de otomatik OC var yani ısınmadıkça kendisi arttırabiliyor. Ben de bazı programlarda zorlayacağım için ısıyı yükseltmemek faydalı olur diye düşünmüştüm.

Bunu UX200 için mi yazdınız hocam? Bildiğim kadarıyla 3600'de otomatik OC var yani ısınmadıkça kendisi arttırabiliyor. Ben de bazı programlarda zorlayacağım için ısıyı yükseltmemek faydalı olur diye düşünmüştüm.

Doğru düşünmüşsünüz 3600 için bu tür işlerde soğutucu gerekli yoksa tam verim alamıyorsunuz işlemciden bu yüzden çok pahalıya kaçmadan bir soğutucu almak mantıklı.

Kasa olarak önü mesh olan kasalar zaten işini rahatlıkla görür. Fan olarak da istersen ekstradan ekleyebilirsin.
Hocam açıkcası kasayı biraz da sevdiğim için çıkartamadım listeden içime baya sindi. Onun dışında nasıl sizce sistem? 1-2 gün içinde siparişlerini vermeyi düşünüyorum.

Hocam açıkcası kasayı biraz da sevdiğim için çıkartamadım listeden içime bayağı sindi. Onun dışında nasıl sizce sistem? 1-2 gün içinde siparişlerini vermeyi düşünüyorum.

SSD bilmiyorum onu bilen arkadaşlar söylerler onun dışında güzel sistem hayırlı olsun. Eğer işlemciye overclock yapmayacaksanız soğutucuda almanıza çok gerek yok. Ama biraz daha yüklenirim işlemciye derseniz alabilirsiniz.

3600 ne kadar açık bir kasada olsa da stok soğutucu ile ısınan bir işlemci özellikle render gibi işlerde stok soğutucu ile rahatlıkla 90 derece üstüne çıkarsınız. Tabii Boost frekans kapatılırsa stok soğutucu yeterli ama öyle de işlemci tam gücünü gösteremez.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı