RTX 2070 Super Windforce 3X 1815MHz 80 dereceyi buluyor

Arkadaşlar kasa Corsair Spec Delta Afterburner'dan GPU fan hızını fulleyince 76 yani düşüyor ama otomatikte durum bu.
Bir de GPU ömrü azalır mı merak ettim.

Fanları hep yüksekte tutarsanız fanların ömrü azalır ama bu sıcaklıklar bu havada normal.

Azalır derken ben bunu kartı 8yıla yakın kullanmak istiyorum %80'lerde dönmesi sıkıntı olmaz değil mi?

RTX2070 Super Windforce OC 3X 8g modelini kullanıyorum ve yükte 65 derecenin üstüne çok zor çıkıyor, 70'i daha geçtiğine rastlamadım. Default fan ayarları ile kullanıyorum. Kasanın hava akımında bir terslik olabilir.

Dostum oynadığın oyuna göre değişir ben Fortnite oynarken bunu durumu yaşıyorum Valorant'ta falan zaten 67 falan takılıyor maximum

MSI Afterburner programından şunun gibi bir Sıcaklık/Fan hızı eğrisi oluşturun. Birebir aynısını yapmak zorunda değilsiniz. Sıcaklıklara göre fan dönme hızınızı belirliyorsunuz. Sıcaklık düşükken daha yavaş dönebilir. 80 dereceye çıkarsa fan hızı %100 olsun. O zaman biraz daha düşük sıcaklık değerleri elde edebilirsiniz.

Dostum oynadığın oyuna göre değişir ben Fortnite oynarken bunu durumu yaşıyorum Valorant'ta falan zaten 67 falan takılıyor maximum
Öyle bir şey olsa zaten ona göre yazardım mesajımı. Valorant ve CS:GO dışında, örneğin COD:Warzone'u RTX açık her şey ultrada oynuyorum, Forza Horizon 4 yine her şey ultrada oynuyorum ve kart asla 70 dereceyi geçmiyor. Valorant ve CS:GO'da zaten fanlar zaman zaman açılıp 60-65 arası tutuyor kartı.

Tavsiye için çok teşekkür ederim

Tavsiye için çok teşekkür ederim.
Eğer yüklüyse fortnite ı bir deneyebilirmisin ayrıca kasa modelin nedir

Tavsiye için çok teşekkür ederim

Tavsiye için çok teşekkür ederim.

Fortnite oynamıyorum ama COD:Warzone'da 65 derecede takılan kart Fortnite'ta 65'i bulmaz bile. Kasa modelim CoolerMaster MB511. Ön tarafı tamamen mesh, farkı bu yaratıyor olabilir. Kartlar aynı çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…