RTX 2070 ve i5 10400F sistem nasıldır?

ElJimanstiko

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar.
Sonunda yıllardır kullandığım 750 Ti sistemi değiştirme imkanım oldu.
Haftalarca araştırmanın sonucunda dün İtopya'nın "efsane cuma" indirimlerinden bir sistem topladım.

GPU: MSI GeForce RTX 2070 Super Gaming X Trio 8 GB.
CPU: Intel Core i5 10400F 2.90GHz.
Anakart: MSI B460M-A PRO.
Kasa & PSU: Corsair Carbide serisi Spec-Delta RGB 650W 80+
RAM: HyperX Fury 8 GB 3000 MHz.

Topladığım sistem bu şekilde. Her parçanın incelemelerini izledim, forumlarda yattım kalktım fiyat olarak muadilleriyle karşılaştırdım vs. en sonunda aldım.
Nasıl olmuş sizce? Benzer sistem kullananlar da görüşlerini belirtirse güzel olur.

Bir de şunu ekleyeyim:

Dediğim gibi İtopya'dan sipariş ettim. Daha önceki siparişlerime güvenerek sipariş ettim tabii, fakat müşteri hizmetlerine normal zamanlarda ulaşmak zaten zorken indirim döneminde ulaşmak daha da zorlaşıyor. Ürünler distribütör garantili olduğu pek çekinmiyorum şahsen ama yine de kargo geldiği gibi kapıda kontrol edeceğim.
Siparişim ortalama olarak ne kadar sürede gelir acaba? Daha önce indirim döneminde sipariş veren arkadaşlar varsa deneyimlerini paylaşabilir mi? İtopya'dan alışveriş yapmayı düşünen herkese yardımcı olabiliriz böylece.

Son düzenleyen: Moderatör:
GPU: Asus Dual RTX 2070 Super Evo 8GB
CPU: Intel Core I5 10400F
Anakart: ASUS B460M-K
RAM: Gskill 2*8 3000 MHZ

Bende de böyle bir sistem var. 1.si işlemci ısınıyor. Stok soğutucu kullanmanı tavsiye etmem. Ben işlemci soğutucusu olarak Cooler Masterın MA410P modelini kullanmaktayım. Ram kesinlikle yetmeyecektir. Acilen 16 yapmanı tavsiye ederim. 1080p 144 fps oyunculuk için işlemci ve ekran kartı uyumu gayet güzel. İleriki yıllarda bi işlemci upgrade yaptığın takdirde uzun yıllar kullanmaya devam edebilirsin.

Anakart olmamış, onun yerine B460M Pro modelini tercih edin. RAM'i 16 GB yaparsanız daha iyi olur. Kasa olarak da farklı bir şey bakın, Delta RGB çok iyi hava akışına sahip değil.

Ayrıca işin en önemli kısmı, o işlemci, o ekran kartına çoğu durumda darboğaz yapacaktır. Kısacası yeni bir sisteme yönelin.
10400F gayet güçlü bir işlemci.

Delta RGB'nin hava akışı Spec-05 kadar kötü değil. Kötü bir kasa değil.

16 GB RAM yükseltmesi konusunda haklısınız.

Arkadaşlar öncelikle ilginiz ve yorumlarınız için teşekkürler.
8Gb Hyper Ram de indirim vardı tek tek 2 tane alayım dedim fakat 1 adet ekleyebildim sepete ayrı olarak bi tane daha almayı düşünüyorum. İşlemci fanı da alacağım en kısa sürede. İntel'in kutuda gelen fanıyla bi süre idare edicez artık. Tekrardan teşekkürler. 🖖

10400F gayet güçlü bir işlemci.

Delta RGB'nin hava akışı Spec-05 kadar kötü değil. Kötü bir kasa değil.

16 GB RAM yükseltmesi konusunda haklısınız.
10400F, çoğu durumda değil ancak bazı durumlarda darboğaz yapacaktır, orayı yanlış telefuz etmişim :)

Delta RGB, 05 kadar kötü değil ama bu iyi olduğu anlamına gelmiyor. Onun yerine piyasada daha iyi hava akışına sahip kasalar var. Ha, eğer önemli olan dış görünüş ise Delta RGB tercih edilebilir.

Anakart olmamış, onun yerine B460M Pro modelini tercih edin. RAM'i 16 GB yaparsanız daha iyi olur. Kasa olarak da farklı bir şey bakın, Delta RGB çok iyi hava akışına sahip değil.

Ayrıca işin en önemli kısmı, o işlemci, o ekran kartına çoğu durumda darboğaz yapacaktır. Kısacası yeni bir sisteme yönelin.
Hocam B460m Pro ile B460m A Pro modelleri karşılaştırıp inceledim. İlerleyen zamanlarda anakarta takabileceğim parçaları vs düşününce B460m A Pro daha cazip geldi.

10400F, çoğu durumda değil ancak bazı durumlarda darboğaz yapacaktır, orayı yanlış telefuz etmişim :)

Delta RGB, 05 kadar kötü değil ama bu iyi olduğu anlamına gelmiyor. Onun yerine piyasada daha iyi hava akışına sahip kasalar var. Ha, eğer önemli olan dış görünüş ise Delta RGB tercih edilebilir.
650 80+ psu ile geliyor diye tercih ettim fakat ileride değiştirmeyi düşünüyorum hocam. Teşekkürler

Spec-Delta modeli zaten mesh bir model diye biliyorum.
Hocam Spec-Delta bende kullanıyorum kasanın yaklaşık %15'i mesh diyebilirim. Önde 3 fanı var ama efektif çalıştığını düşünmüyorum hava akışı pekte iyi değil ama fiyatına göre şahsen memnunum. Ama şuan toplayacak olsam Full mesh bir kasa tercih ederdim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı