RTX 2070S laptopta sınırlı GPU kullanımı

Ekran kartınız aşırı düşük performans veriyor. Referans almanız açısından aynı ayarlarda GTX 1650 ve GTX 1660 Ti laptop modellerinin performans sonuçlarını atıyorum.
1601894613038.png

Bu yazılımı kullanıyorsanız Turbo modunun seçili olduğundan emin misiniz?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (30).png
    Ekran Görüntüsü (30).png
    53 KB · Görüntüleme: 62
  • 120706003_2622932357966863_4834963495767181475_n.png
    120706003_2622932357966863_4834963495767181475_n.png
    14,1 KB · Görüntüleme: 41
Ekran kartınız aşırı düşük performans veriyor. Referans almanız açısından aynı ayarlarda GTX 1650 ve GTX 1660 Ti laptop modellerinin performans sonuçlarını atıyorum.
Eki Görüntüle 691457

Bu yazılımı kullanıyorsanız Turbo modunun seçili olduğundan emin misiniz?
evet turbo modunda çalışıyor sürekli oyun oynarken

Ekran kartı sürücünüz güncel mi?
Aygıt yöneticisinde herhangi bir sürücünün üzerinde sarı ünlem var mı?
ASUS' un sitesinden veya MYASUS uygulaması üzerinden bios ve diğer güncellemeleri eksiksiz şekilde yaptınız mı?
Bu dediklerimi deneyelim bide.

Sürücüyü Nvdia Geforce experience ile kontrol ettim güncel.
Aygıt yöneticisini kontrol ettim . Herhangi bir sorun veya sarı ünlem yok.
MyAsus üzerinden Flash ile Bios'u güncellediğimiz senaryo hariç bütün güncellemeleri yaptım. Birazdan Bios update yapağım sonuç değişmezse yazarım size .
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    17,1 KB · Görüntüleme: 53
Sürücüyü NVIDIA GeForce Experience ile kontrol ettim güncel.
Aygıt yöneticisini kontrol ettim. Herhangi bir sorun veya sarı ünlem yok.
Myasus üzerinden flash ile BIOS'u güncellediğimiz senaryo hariç bütün güncellemeleri yaptım. Birazdan BIOS Update yapağım sonuç değişmezse yazarım size.
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Rica ederim umarım BIOS güncellemesi ile çözülür. Son attığınız test için fps değerleriniz normal gözüküyor. Bir sıkıntı yok gibi şuanda.

Rica ederim umarım BIOS güncellemesi ile çözülür. Son attığınız test için fps değerleriniz normal gözüküyor. Bir sıkıntı yok gibi şuanda.
Biosuda güncelledim düzelmedi. Ama aklıma takılan ne kadar zorlarsam Gpu'yu %99a yaklaşıyor hatta %99 oluyor. Ama zorlamadan fazla Fps almaya çalışırsam 60 -80 Fps verip kendini zorlamıyor. %60 civarı çalışıyor.

Biosuda güncelledim düzelmedi. Ama aklıma takılan ne kadar zorlarsam GPU'yu %99'a yaklaşıyor hatta %99 oluyor. Ama zorlamadan fazla FPS almaya çalışırsam 60 -80 FPS verip kendini zorlamıyor. %60 civarı çalışıyor.

Kendini zorlamaması çok normal. Mesela %60 kullanımda 80 FPS verebiliyorsa gidipte 120 FPS vermek için kendini %99'a çekmez. Ama sizin ekran kartınız gördüğüm kadarıyla genelde düşük FPS alıyor. Teknik servise yollamanızı öneririm.

Tam olarak bir bilgim yok lakin tek kanal olduğundan dolayı böyle sorunlar olabilir. Ben de 1650S ekran kartı ile Fortnite Max 70 FPS veriyordu tek kanal 8 GB. Çift kanal 16 GB'ye geçtiğimde yüzde 99 kullanım oldu. Sorunum ortadan kalktı. Eğer RAM'i çift kanal yapabilme imkanınız var ise deneyin derim.

Tek kanal RAM ise normal. Ben de 10750H 1660 Ti kullnıyorum. Oyuna göre değişiyor ama çok daha düşük performans alıyorum. Örneğin Forza Horizon 4 normalde 100 FPS almam gerekirken 55-70 arası alıyorum ortalama. Yine CS GO Technopat testinde 200-300 FPS alırken ben 100-170 arası alıyorum.

Konuyu tekrardan hortlatmış oluyorum ama kullanmış olduğunuz asus g712lws-EV002 adlı cihazla ilgili fps problemini çözebildinizmi. Aynı cihazı almayı düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı