RTX 3060 laptopta GPU kullanımı çok düşük

Umuthan1548

Zeptopat
Daha fazla  
Merhabalar, en başta belirtmek isterim ki bilgisayar konusundan pek fazla anlamıyorum. Oyunlarda GPU kullanımım çok düşük. Sürekli olarak 15-25 arasında gidip geliyor. CPU kullanımı ise ortalama olarak 70-90 arasında gidip geliyor. Bu da haliyle oyunlarda fps dalgalanmalarına ve fps düşüklüklerine neden oluyor.
Örnek olarak Mount And Blade Bannerlord Oyunundan Bir Kesit:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Laptop Özellikleri:
-RTX3060 Ekran Kartı 8 GB
-İntel Core İ5 11400 Ekran kartı
-16 GB Ram
msi katana gf66 11ue-1019 xtr Laptopa sahibim. Bu sorunu nasıl çözebilirim ? Bilgisi olan biri yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Bu da görev yöneticisinde performans kısmından aldığım bir ekran görüntüsü.
1720980743428.png

Öncelikle merhabalar, Size bir kaç basit çözüm yolu sunacağım bunları deneyip sonuçları tekrardan paylaşabilir misiniz? Durumumuz nedir ona bakalım.
1. Güç Seçenekleri
Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç Seçenekleri Denetim masasından bu konuma gelerek SS üzerinde göründüğü gibi ayarlayın.
1721159008387.png

2. Grafik Ayarları
Masaüstüne sağ tıkladıktan sonra görüntü ayarları>grafik ayarları (en aşağıda)>göz at dedikten sonra bannerlord oyununu ekleyip Yüksek performans olarak ayarlayın(fotoğraftaki gibi). Dikkat etmeniz gereken görev yöneticisinden çalışan oyunun dosya konumunu açın, orda 2-3 3 .exe uzantısı çıkabiliyor, bunlara dikkat edin.
1721159245845.png
3. Nvidia Denetim Masası Ayarları
Masaüstü sağ tık-->Nvidia denetim masası-->3d ayarlarının yönetilmesi-->Tercih edilen grafik işlemci-->Yüksek performanslı nvidia olarak ayarlayın.
4. Laptop Performans Ayarı
Bilgisayarınızın Sessiz, performans ve turbo gibi modları vardır. Bunlara bakın onlar ile alakalı olabilir.

5. Oyun içi ekran kartı ayarlama
Sadece bu oyunda oluyorsa belki de harici ekran kartı yerine dahili ekran kartınızı kullanıyor olabilir. Oyun video ayarlarına bakmanızı öneririm belki dahili ekran kartı seçili kalmıştır.

Son düzenleme:
Merhaba, en başta belirtmek isterim ki bilgisayar konusundan pek fazla anlamıyorum. Oyunlarda GPU kullanımım çok düşük. Sürekli olarak 15-25 arasında gidip geliyor. CPU kullanımı ise ortalama olarak 70-90 arasında gidip geliyor. Bu da haliyle oyunlarda FPS dalgalanmalarına ve FPS düşüklüklerine neden oluyor.
Örnek olarak Mount and Blade Bannerlord Oyunundan Bir Kesit:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Laptop Özellikleri:
-RTX3060 Ekran Kartı 8 GB
-Intel Core i5 11400 Ekran kartı
-16 GB RAM
MSI Katana GF66 11UE-1019 xtr Laptopa sahibim. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Bilgisi olan biri yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Bu da görev yöneticisinde performans kısmından aldığım bir ekran görüntüsü.
Eki Görüntüle 2252707

O baktigin iGPU RTX 3060 degerleri bir ust satir. Oyunda iGPU aslinda kullanilmiyor sadece uzerinden goruntu gecisi saglaniyor. Bir sıkıntı yok yani.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı