RTX 2080 Düşük GPU Kullanımı

Oblomov

Hectopat
Merhaba,

Bugün Anthem oynamaya başladı ancak oyunda GPU kullanımım çoğu zaman çok düşük. Oyunun bazı yerlerinde GPU kullanımı ve FPS artıyor ancak çoğu zaman resimlerde olduğu gibi. Apex Legends oynadığım zaman GPU kullanımı sürekli değişiyor kimi zaman %95 kimi zaman %58 olabiliyor ama FPS'im sabit 120 çok nadir bir kaç puan düşüyor. Youtube'da benim kartımla yapılan Anthem testlerinde çok daha yüksek FPS'ler alındığını gördüm sorunu nasıl çözebilirim? GPU kullanımı neden düşük?

Sistemim şu şekilde:
  • Ryzen 5 2600X
  • Asus TUF x470 Gaming Plus
  • RTX 2080 Duke OC
  • ADATA XPG SPECTIRIX D41 16GB ( 2x8 )
  • Thermaltake v200 ( 600W 80+ PSU)

İşlemci beslemiyor desek olmaz fazlasıyla besliyor. Sorun psu olabilir.

Bu bir sorun değil bence. 120Hz mi ekranın?
Oyun gayet akıcı ve dengeli bir şekilde çalışıyor. İllede tam yük olması gerekmez üstesinden gelebildiği oyunda kartlar orta kadar çalışır güç sarfiyatı azaltırlar.

Sıkıntı belli oldu. Çözünürlük yükselteceksin, şimdilik DSR ile artırmayı dene. Oyun içi Vsync ve FPS limit ayarlarını kapatın. RTX2070 için bile 2K monitör diyoruz siz 2080 ile kullanıyorsunuz.

Aynı sisteme sahibim ve özellikle Anthem'de bu sorunu yaşıyorum. Diğer oyunlarda problem yok. Çözüm olarak dxr etkinleştirdim ve 4k'da 45-60 fps arasında oynuyorum. Droplar azaldı ama hâliyle fps düştü. Siz bir çözüm bulabildiniz mi?

Merhaba, Anthem oynamayı bıraktım dediğiniz gibi diğer oyunlarda bir sıkıntı yaşamıyorum bende. Sanırım Anthem'in optimizasyon yönünden sıkıntıları var.

Peki ekran kartınız diğer oyunlarda kaç dereceyi buluyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…