RTX 2080 için 650W yeter mi?

Modüler PSU'larda verim konusunda sorun yaşanmaz. Çünkü modüler olması zaten onu premium yapıyor. 648W veriyor psu.

Her modüler PSU 12V kanalından net vermiyor. Elimde Seasonic vardı. 540W civarı veriyordu mesela. Dediğim gibi sistemini beslemesinde problem yaşamaz ama bütçe varsa daha sakin, serin ve sessiz bir PC için, 700-750W düşünülebilir.

Sistemin tüm bileşenleri şu konuda yazıyor.
Ses ve ısı sorunu yaşamamak için Seasonic'in bu modelini seçtim. Çünkü araştırdığımda çok iyi Psu olduğu söyleniyordu.
Çıkış değerleri de bu şekilde.

Sizlere de güvenerek herhangi bir sorun yaşamayacağımı düşünüyorum.

@caTwonX

Sisteminin tüketimi yaklaşık 440W. PSU ise 648W veriyor. PSU, yaklaşık %70 kapasiteyle çalışacak. Dediğim gibi besleme konusunda hiçbir sıkıntı çıkmaz fakat o PSU'nun fan sistemini deneyimlemediğim için, 700-750W bir PSU seçsen, kafan ileriye dönük olarak daha rahat olur görüşündeyim.

Benim sana tavsiyem şu PSU olur:

Fazlası var, eksiği yok. Fanı 14 cm. Diğeri 12cm ve bu, fiyat olarak daha uygun. Ek olarak aynı Gold sertifikasına sahipler ve tam modüler.

İşi bilen diğer arkadaşlar da onaylayacaktır. Bunun 850W olan modelini kullanıyorum ve Overclock yapıyorum. Şiddetle tavsiye ederim.

Bütün özellikleri ve teknik verileri kıyaslarsan, eksiği olmadığını görebilirsin. Hatta 850W modeli bile, vermeyi düşündüğün fiyattan daha az:

High Power birçok firmaya hem kişisel hem de endüstriyel kullanım için PSU üreten, güvenilir bir firma.

Bundan önceki kullandığım PSU Seasonic'ti. Şu an High Power ile hiçbir eksiklik ve sıkıntı yaşamıyorum. Tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Fazlası var, eksiği yok. Fanı 14 cm. Diğeri 12cm ve bu, fiyat olarak daha uygun. Ek olarak aynı Gold sertifikasına sahipler ve tam modüler.

Bunlar alınması için gerekli sebepler değil ama Focus Plus cidden gereksiz pahalı. 14 cm veya 12 cm fan kullanmaları bakılacak tek kriter değil. Seasonic daha kaliteli, daha uzun ömürlü ve daha sessiz bir fan tipi kullanıyor. High Power'ın modellerini Sirtec üretir ve Thermaltake'nin Smart modellerini falan da Sirtec üretiyor. Fena modeller değiller ama öncelikli tercihim olmazlardı.

High Power'ın yurtdışı pazarında kendine pek yer edinemediği malum. Seasonic daha iyi bir PSU üreticisi ama o fiyat çok pahalı o model için.

@Oreki

Önceden kullandığım Seasonic'in fanı çok ses yaptığı için sattım. Şahsen kullandığım modeli tavsiye ettim. Dolayısıyla bu ürüne kefilim. Herhangi bir konuda başı ağrımaz. Seasonic marka kalitesi olarak daha iyi fakat High Power'ın da ondan aşağı kalır yanı yok. Biri Samsung, diğeri Huawei diyebiliriz mesela.

İkisi de ömür konusunda sıkıntı çıkarmaz.

Ayrıca High Power Türkiye pazarında çok tutulduğundan ve pazar anlaşmalarından dolayı ülkemizde daha ucuza satılıyor. Aralarında 3-5 lira fark olsaydı Seasonic alsın derdim ama sağlam bir fiyat farkı var. O yüzden bana kalırsa, kesinlikle attığım modeli düşünmeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…