GTA 5 1080P Ultra ayarlarda FPS zaman zaman 24'e kadar dusuyor, ozellikle daglik bolgelerde. Sehir icinde ortalama 80-90 aliyorum.
Bu bir sorun mu yoksa kartin gucu bu kadar mi?
16X anti aliasign falan yapiyorsan acik alanda uzak bolgelerin ve bulutlarin gosteriminde FPS dusmesi normal. O kadar duser mi bilmem ama oyun kilometrelerce mesafeyi o kadar AA ile render etmeye calisirsa 2080 falan dinlemez sanirim.
16X anti aliasign falan yapiyorsan acik alanda uzak bolgelerin ve bulutlarin gosteriminde FPS dusmesi normal. O kadar duser mi bilmem ama oyun kilometrelerce mesafeyi o kadar AA ile render etmeye calisirsa 2080 falan dinlemez sanirim.
GTA 5 1080P Ultra ayarlarda FPS zaman zaman 24'e kadar dusuyor, ozellikle daglik bolgelerde. Sehir icinde ortalama 80-90 aliyorum.
Bu bir sorun mu yoksa kartin gucu bu kadar mi?
Ultra da AVG FPS 90 videoda?
Minimum karenin 57 olması genel olarak 57e düşüyor anlamına gelmiyor. Video izlendiğinde FPS'nin açıkça 80-110 arası dalgalandığı görülüyor, ne demek istediğinizi anlamadım?
77 AVG'i videonun az ilerisine tıklayıp en yoğun çatışma sahnelerine denk getirmişsiniz, 1 saatlik oynanışta AVG FPS 100lere yaklaşacaktır, yanlış bilgi vermeyiniz bahsettiğimiz ekran kartı 2080..
İşlemci kaynaklı bir darboğaz var ancak bildiğimiz darboğazlardan değil. Yani farkındaysanız işlemci kullanımı %20-25 arası dalgalanıyor. Normal gibi gelebilir ancak o çözünürlükte de olsa o ayarlarda minimum %40 CPU kullanımı olmalıydı.
Mümkünse MSAA ayarı mevcutsa düşürüp deneyin. Eğer çözülmezse açıksa Frame Scaling ayarını kapatın.
Ultra da AVG FPS 90 videoda?
Minimum karenin 57 olması genel olarak 57e düşüyor anlamına gelmiyor. Video izlendiğinde FPS'nin açıkça 80-110 arası dalgalandığı görülüyor, ne demek istediğinizi anlamadım?
Arkadas kendi sisteminde sehir icinde 80-90 FPS aldigini belirtmis. Videoda da ortalama 77 zaten. Fakat yogun sahnelerde 57'ye kadar dusmus. GTA 5'deki cimen sahneleri zaten sorunluydu ve sistemi cok zorluyordu hatirladigim. Acik alanda 25'e dusebilir bu yuzden diyorum.
Bende çimlerin yoğun olduğu yerlerde ve şehirde bazı yerlerde ama hep belirli bölgelerden geçerken rastgele bir düşme yaşamıyorum. Çimlerle bir anlaşmazlığı var şu oyunun iyice soğudum
%99'a gelmesine gerek yok, %80'de 30 FPS alıyorsa sorun vardır zaten, kart gücünün %80'i ile sadece 30 karecik mi renderliyor ?
MSAA ayarını kısınız. 8x değilde 4x yapın. Hatta isterseniz kapatın, 100 FPS'leri görürsünüz.
Onun dışında ise advanced settings'i tamamen kapatmanızı öneririm, grafikte gözle görülür fark yapmamasına karşıt FPS'nizi yok eder.