RTX 2080 Oyun Oynarken Ekran Kararıyor

ulubey

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Cyber Criminal
Merhabalar.
Bazı oyunlarda (özellikle ekran kartını zorlayan oyunlar) bilgisayarımın ekranı gidiyor ama kasa hala çalışıyor. Tekrar görüntü almamın tek yolu bilgisayarı yeniden başlatmak oluyor. Ayrıca ekran kartı fanları %100 çalışır vaziyette oluyor. Ekran kartım en fazla 75 derece oluyor. İşlemci 40 derece sabit bir şekilde oluyor. Bazen de hiç kapanmıyor mesela CS:GO oynadığımda. Aklıma gelen ilk şey PSU'nun bozuk olması güç yetersizliğinden mi acaba? Ekran kartına güç binince gitmesi gibi ama bilemedim. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Sistem Özelliklerim :
  • Ekran Kartı : MSI RTX 2080
  • PSU : Thermaltake 1050 Watt Plat
  • İşlemci : Intel i9 9900k
  • Anakart : MSI MEG z309 ACE
  • RAM : 32 GB G-SKİLL

Son düzenleyen: Moderatör:
CS GO'da hile kullanıyorsanız eğer açtığınız vakit mi yapıyor?
Hayır hayır tsl oynuyorum zaten ekran kartı cs go da çok ısınmıyor 60-65 atası mesela pubg acınca 75e kadar çıkıyor ozaman fanları fulle çekip ekran kararıyor.
Kasa içinde güç kablolarını kontrol edin.
bugün bios pilini söküp takıcam ekran kartı kablosunu değiştiricem son olarakta PSU değiştiricem imkanım olursa ekran kartınımı farklı bir pc de deniyeceğim kesin çözümü burada paylaşıcam
Sanırım sorunu çözdüm 2-3 saattir Pubg atıyorum kapanmıyor allaha şükür tam olarak PCI slotlarının ağızları kararmış kabloyu değiştirdim şimdilik birşey yok gibi

Son düzenleme:
Hocam Güç kaynağı yetiyor mu?
Benimde arkadaşın bilgisayarında RTX 2060 Tİ takılıydı ekran kararması malum Güç kaynağı ve kabloları yüzündenmiş.
Sıcaklık artmaları tamamen ekran kartına bağlı bir durum.

Hocam Güç kaynağı yetiyor mu?
Benimde arkadaşın bilgisayarında RTX 2060 Tİ takılıydı ekran kararması malum Güç kaynağı ve kabloları yüzündenmiş.
Sıcaklık artmaları tamamen ekran kartına bağlı bir durum.
1050 watt plat bence benim pc için çok çok fazla yani yeterince besliyor ama sanırım sorunu dün akşam çözdüm sorun şuymuş ben PSU 2.el almıştım daha önce kullanan arkadaş nerde kullandığını pek anlamamıştım ama mining diye emin oldum artık PCI kablo uçları resmen kararmış yanmış gibi değiştirdim ve ısı değerleri 6 derece daha düşük seyrediyor ve ekran kararması yapmadı ama net bir çözümmü 1 hafta içinde testleri yapıp burdan paylaşıcam.
Yorumuma gülenler olmuş ama hile açtığın vakit özellikle HVH sunucularında render yaptığı için PC kasıyor.
Render yaparken işlemci ve ekran kartı kullanımı artıp FPS 15 oluyor rahat ve kapanacak gibi oluyor.
Kafadan sallamadım yani bilginiz olsun :D
Tabi hile pc kastırır ama ben zaten 400 500 fps alıyorum hani 50 düşse bile bu ekranın kararması vb anlamına gelmez :) tabikide hertürlü hile vb karşıyız oyüzden tsl <3

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı