RTX 2080 R5 2600X düşük FPS sorunu

Shinsai

Moderasyon Ekibi Üyesi
Kıdemli Moderatör
Makaleler
4
Herkese merhabalar. Bir arkadaşımın oyunlarda düşük FPS sorunu var. PUBG'de 135 FPS verdiği oluyor, bazen ise 60-70 FPS'lere kadar düştüğü oluyormuş. Yani stabil kalamıyormuş FPS değerleri ve normal olarak canını sıkıyor bu durum. Bu arada sıcaklık değerleri normal. Isınma sorunu yok.

Sistem özellikleri:

ASUS TUF B450 PLUS GAMING anakart.
Ryzen 5 2600X 4.2GHz.
16 GB Adata XPG RAM 3000 MHz 8X2.
MSI RTX 2080 Gaming X Trio ekran kartı.
1TB 7200 RPM 64MB W Digital Blue harddisk.
WD Green M.2 SSD 240GB.
750W güç kaynağı.
Dark frezer X120 kule tipi işlemci soğutucu.
144 Hz 1ms 1080P GamePower monitör.

Sistemin sorunu nedir arkadaşlar? Darboğaz sorunu var mı acaba bu sistemde? Arkadaş ekran kartının %65 kullanım üstüne çıkmadığını söyledi. İşlemcisi de aynı şekildeymiş. Yani biri %100 biri %60'da değilmiş.

Grafik ayarları birkaç ayarı yüksek diğerleri çok düşük.

8x2 3000MHz şeklinde.

Ben onu mu diyorum zaten okudum konuyu. RAM'leri doğru takmadıysa da kullanım düşer diyorum. İkisini de siyah veya gri kısma takacak. Yanyana bir siyah bir gri takarsa çift kanal olmaz. Burada bir sorun yoksa sorun işlemcidir.

24264.jpg

Ben onu mu diyorum zaten okudum konuyu. RAM'leri doğru takmadıysa da kullanım düşer diyorum. İkisini de siyah veya gri kısma takacak. Yan yana bir siyah bir gri takarsa çift kanal olmaz. Burada bir sorun yoksa sorun işlemcidir.

Eki Görüntüle 635605

Onu da sordum. Cevap bekliyorum fakat dediğiniz gibi yüksek ihtimal işlemci darboğazı. 3700X veya 4. nesil Ryzen alınabilir. 4.nesil için Ultra'da oynamakla idare edilebilir sanırım.
Teşekkür ederim arkadaşlar. İşlemci upgradesi yolu gözüküyor.

i5, R5 gibi işlemcilere 2070, 2080 kartlar almamalısınız.

i5 10400F, 10600K, R5 3600? Bunlar da mı alınmamalı? Açıkçası 1080p için söylüyorsanız belirttiğim işlemciler söylediğiniz tip kartlar için alt limit konumunda, 1440p veya daha üst çözünürlük bandında ise i5 8400/R5 2600 bile besleyebilir bu kartları. Belirlenen çözünürlük, kalite, ulaşılması ve arzu edilen beklenti bilinmeden direk şu X veya Y sınıfı işlemciler/kartlar kullanılmamalı demek her zaman doğru olmayabiliyor.

i5 10400F, 10600K, R5 3600? Bunlar da mı alınmamalı? Açıkçası 1080P için söylüyorsanız belirttiğim işlemciler söylediğiniz tip kartlar için alt limit konumunda, 1440P veya daha üst çözünürlük bandında ise i5 8400/R5 2600 bile besleyebilir bu kartları. Belirlenen çözünürlük, kalite, ulaşılması ve arzu edilen beklenti bilinmeden direk şu X veYa Y sınıfı işlemciler/kartlar kullanılmamalı demek her zaman doğru olmayabiliyor.

Doğru orta seviye işlemciler bunlar tepe serisi ekran kartların altından kalkmakta zorlanırlar. Tavsiyem i5, R5 işlemcilerle 2060, 2060S, RX5xxx serisi tercih edilmelidir. Denge diye bir şey var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgilendirme
Herkese merhabalar. Bir arkadaşımın oyunlarda düşük FPS sorunu var. PUBG'de 135 FPS verdiği oluyor, bazen ise 60-70 FPS'lere kadar düştüğü oluyormuş. Yani stabil kalamıyormuş FPS değerleri ve normal olarak canını sıkıyor bu durum. Bu arada sıcaklık değerleri normal. Isınma sorunu yok.

Sistem özellikleri:

ASUS TUF B450 PLUS GAMING anakart.
Ryzen 5 2600X 4.2GHz.
16 GB Adata XPG RAM 3000 MHz 8X2.
MSI RTX 2080 Gaming X Trio ekran kartı.
1TB 7200 RPM 64MB W digital Blue harddisk.
WD Green M.2 SSD 240GB.
750W güç kaynağı.
Dark frezer X120 kule tipi işlemci soğutucu.
144 Hz 1ms 1080P Gamepower monitör.

Sistemin sorunu nedir arkadaşlar? Darboğaz sorunu var mı acaba bu sistemde? Arkadaş ekran kartının %65 kullanım üstüne çıkmadığını söyledi. İşlemcisi de aynı şekildeymiş. Yani biri %100 biri %60'da değilmiş.

Grafik ayarları birkaç ayarı yüksek diğerleri çok düşük.

Darboğaz yok merak etmeyin kulaktan duyma hikayelere de inanmayın 2600X 2 adet 2080 Ti besleyecek güçte merak etme o konuda. PUBG'de bu araşar senkronize problemi var FPS ani düşüş yapıyor be kötü kasmazlarsa sebep oluyor 3600X ve 2080 Super kullanıyorum aynı sıkıntı bende de mevcut diğer arkadaşlarımda da aynı sorunlar var başka bir oyun oynayın kesinlikle böyle bir sıkıntı olmayacak oyunla alakalı kafanızı rahatlarım bu konuda işlemci falan da almayın size tavsiye Ryzen işlemcileri 3000 MHz olan RAM frekansını desteklemiyor o sebeble size tavsiyem 3 binin bir tık altına çekin 2899 oluyor sanırım ya da biraz daha fazlası buna dikkat edin mavi ekran bile alabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı