Çözüldü RTX 2080 sisteme ekran kartını takınca sistem açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

death1ron

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar.
Z490 MSI Tomahawk.
Gigabyte RTX 2080 Super.
1 TB M.2 SanDisk.
16 GB Corsair RGB RAM.
Intel i5 10600K işlemci.
Gamepower warCry 750 Watt 80+ bronz PSU.
Cooler Master Masterliquid V2 240mm sıvı soğutma.

Bu şekilde sistem topladım ama görüntü gelmiyor. Ekran kartını çıkarıp sistemi on board anakart üzerinden bağlayınca sistem açılıyor Windows sistemi falan oradan yükledik. Lakin ekran kartını takınca sistem gelmiyor ve ekran kartı takılı olunca on board üzerinden bile sistemi açamıyorum. RAM tarafında tekini çıkarıp öyle denedim çalışmadı. Güç kabloları sabit güzelce takılı. Sisteme başka bir ekran kartı takınca da sistem çalışmıyor. BIOS tarafında güncelledim son sürümünü fakat yine çalışmadı. Şu an bu sistemden yazıyorum ama on board a takılı olarak yazıyorum. Ekran kartını başka bir sisteme taktım o sistemde ekran kartı çalışıyor sorunsuzca. Sizce sebebi ne olabilir her şeyi denedim ama olmuyor. Bu arada diğer sistemdeki ekran kartını GTX 1060 takınca bile sistem çalışmıyor siyah ekranda kalıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bende ekran kartıyla ilgili bir sorun yaşamıştım (siyah ekran) ve başka bilgisayara takılınca açılıyordu bilgisayarcıya götürdüğümde psu ilgili dedi iade edip başka psu kullandığımda cidden de açılmıştı ama sizinki başka bir sorun olabilir bir bilene danışmakta fayda var.

PSU'larda CPU ve PCI-e kabloları birbirine benzerdir. Taktığınız kablo 4+4'lük mü 6+2'lik mi? 6+2'lik olanı takmanız lazım.

Anladığım kadarıyla doğru kablo takılı. O halde şimdiki sisteminizde başka bir PSU deneyin, yine olmazsa anakarttan şüpheleneceğim.

Arkadaşlar.
Z490 MSI Tomahawk.
Gigabyte RTX 2080 Super.
1 TB M.2 SanDisk.
16 GB Corsair RGB RAM.
Intel i5 10600K işlemci.
Gamepower warCry 750 Watt 80+ bronz PSU.
Cooler Master Masterliquid V2 240mm sıvı soğutma.

Bu şekilde sistem topladım ama görüntü gelmiyor. Ekran kartını çıkarıp sistemi on board anakart üzerinden bağlayınca sistem açılıyor Windows sistemi falan oradan yükledik. Lakin ekran kartını takınca sistem gelmiyor ve ekran kartı takılı olunca on board üzerinden bile sistemi açamıyorum. RAM tarafında tekini çıkarıp öyle denedim çalışmadı. Güç kabloları sabit güzelce takılı. Sisteme başka bir ekran kartı takınca da sistem çalışmıyor. BIOS tarafında güncelledim son sürümünü fakat yine çalışmadı. Şu an bu sistemden yazıyorum ama on board a takılı olarak yazıyorum. Ekran kartını başka bir sisteme taktım o sistemde ekran kartı çalışıyor sorunsuzca. Sizce sebebi ne olabilir her şeyi denedim ama olmuyor. Bu arada diğer sistemdeki ekran kartını GTX 1060 takınca bile sistem çalışmıyor siyah ekranda kalıyor.
İmzanızda neden rtx2070 yazıyor eski sistem mi ?

Son düzenleme:
Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı