RTX 2080 sisteme monitör önerisi

selman kopuz

Hectopat
Daha fazla  
Sistemim:
  • Intel x99 5820K
  • RTX 2080 8 GB
Şu anki monitörüm: Asus VX279H 27" 5ms fullhd

Maksadım gerçekten kaliteli filmleri 4K kalitesinde izlemek. Ara ara Farcry5 gibi oyunları oynamak. Lakin monitör seçmekte zorlanıyorum. Mesela geçenlerde Teknosa'ya gittiğimde Samsung QLED teknolojili televizyonlara hayran kaldım. Bu sebeple Samsung QLED teknolojili televizyondaki kalitede hem 4K kalitesinde film izleme istiyorum. Oynamışken de güzel güzel oyunumu oynamak istiyorum. Aklıma gelen 6 monitör var. Bunlar şöyle:

1. Samsung 28" LU28H750
1. Seçenek ile alakalı görüşüm: Bu monitörde HDR desteği olmadığını duydum.

2. BenQ 28" EL2870U 1ms 4K
2. Seçenek ile alakalı görüşüm: HDR özelliği var ama Kontrast oranının düşük olduğunu öğrendim.

3.ASUS 28" VP28UQG
3. Seçenek ile alakalı görüşüm: Maalesef HDR özelliği yokmuş.

4. Acer Predator XB281HKBMIPRZ
4. Seçenek ile alakalı görüşüm : G-SYNC olması ekran kartım için çok iyi. Fakat diğer monitörler 1.07 milyar renk iken bu monitör 16.7 milyon renk, kontrast oranı düşük ve HDR özelliği yok.

5. SAMSUNG 28" LU28E590DS/UF

6. ViewSonic VX3211-4K-MHD 32"
6. Seçenek şu anki en büyük tercihim. Film izlerden daha büyük ekran ve IPS özelliğinin olması ama 3ms olması beni biraz geri itiyor.

Tecrübelerinizi bekliyorum. Şu anki kullandığım monitörüm ile gerçekten bir fark olacak mı olmayacak mı? Eğer olacaksa hangi modeli seçmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Elbette büyük bir fark olacaktır. 1080p'den 2160p'ye geçiş yapmayı istiyorsunuz. Normalde bana kalırsa 1440p 144hz bir monitör tercih etmenizde fayda var. Lakin anladığım kadarıyla rekabetçi bir oyuncu yapınız yok ve kaliteli single oyunlar ile güzel bir ekran deneyimi yaşamak sizin için daha önemli. Bu yüzden 4K seçeneklere yönelmekte fayda var. HDR bana kalırsa çok çok önemli bir özellik değil Samsung ekran panelleri konusunda gerek TV gerek Telefon oldukça tecrübeli ve sektör liderlerinden. QLED teknolojili olanı tercih edebilirsiniz bana kalırsa. Harika bir tercih olur.

4K kalitesinde filmleri izleyebilmek için Blu-ray filmler izlemen lazım. Ayrıca film için IPS yada VA panel olması lazım monitörün. Oyun için ise VA panel daha iyi.
Asıl maksadım Blu-ray film izlemek.Film başına yaklaşık 40gb veya 50 gb olanları kasdediyorum.İzlemişkende gerçekten kaliteli görüntüde izlemek istiyorum.Onun içim 1ms veya 3ms gibi kavramlar görüntü kalitesini etkilermi?Tam kestiremiyorum.
Elbette büyük bir fark olacaktır. 1080p'den 2160p'ye geçiş yapmayı istiyorsunuz. Normalde bana kalırsa 1440p 144hz bir monitör tercih etmenizde fayda var. Lakin anladığım kadarıyla rekabetçi bir oyuncu yapınız yok ve kaliteli single oyunlar ile güzel bir ekran deneyimi yaşamak sizin için daha önemli. Bu yüzden 4K seçeneklere yönelmekte fayda var. HDR bana kalırsa çok çok önemli bir özellik değil Samsung ekran panelleri konusunda gerek TV gerek Telefon oldukça tecrübeli ve sektör liderlerinden. QLED teknolojili olanı tercih edebilirsiniz bana kalırsa. Harika bir tercih olur.
Cevabınız ile ViewSonic VX3211-4K-MHD 32" bu cihazdan uzaklaştım. :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı