RTX 2080 Super için işlemci önerisi

Ryzen 7 3700X ile B450M Pro4/B450 Aorus Elite gibi anakartlara bakabilirsin.
Soğutucuyu bence şimdi alma, anakarttan kısıp soğutucu almak yerine anakarta yüklenip Wraith Prism ile devam et biraz.
En ucuz şurada var:

Oyun, Photoshop, Premiere Pro gibi işler için kullanacağım. Anakart ve soğutucuyla 3000-3200TL'ye kadar çıkabilirim.

3139TL tutuyor.

2 anakartta da 1 tane 8 pin CPU güç girişi var.

B450M A-Pro MAX'ta 1 tane var.

8 pin CPU güç girişi Ryzen 7 3700X için yeterli. Bazı X570 anakartlarda bile overclock yapıp, sadece 8 pini bağlayıp 4 pini boş bırakanlar var.

Üstteki listede anakart VRM'leri ile ilgili karşılaştırma mevcut. E tabi bu veriler kağıt üstünde ama ama işi bilen kişiler yaptığı için baz alıyorum. B450 A-Pro MAX, Tier C'de yer alıyor. B450 Tomahawk MAX gibi bir anakartla aynı segmentte. Ve bu segment "1.3V ve yeterli hava akışıyla Ryzen 7 2700'den Ryzen 9 3900X'e kadar olan işlemcileri maksimumda çalıştırabilir" olarak geçiyor. Gerçekten de Ryzen 9 3900X gibi bir işlemci B450 Tomahawk MAX'ta çalışıyor mesela, ısınsa da. O da overclock yapıldığı zaman, yani maksimum gücüyle.

MSI B450M-A Pro MAX yerine Gigabyte B450M S2H daha iyi olacaktır. O bile yeterli değil benim gözümde. Ryzen 5 3600 ile kullanılsa tamam ama işlemcilerde yukarı çıktıkça termal tasarım çok önemli.

Ryzen 7 3700X için Asrock B450M Pro4, Asrock B450 Pro4, MSI B450 A-Pro MAX, MSI B450 Tomahawk MAX, MSI MPG B550 Gaming Plus, MSI MPG B550M Mortar, MSI MPG B550 Tomahawk vb. veya başka markaların sağlam VRM'li modelleri yeterli olacaktır. Ben bildiğim anakartları ekledim. X570 anakarta fiyatı uygun olmadıkça hiç gerek yok zaten.

3. nesil Ryzen 7 işlemcilere B450 anakart önerilmiyor. Güç sorunları vs. oluyormuş. B550 anakart daha mantıklı.
Anakartın sitesinde destek kısmında uyumlu RAM listeleri var. Özellikle Ryzen sistemlerde bu listelere uyulmasını şiddetle tavsiye ederim.

3. nesil Ryzen 7 işlemcilere B450 anakart önerilmiyor. Güç sorunları vs. oluyormuş. B550 anakart daha mantıklı.
Anakartın sitesinde destek kısmında uyumlu RAM listeleri var. Özellikle Ryzen sistemlerde bu listelere uyulmasını şiddetle tavsiye ederim.

Hocam dediğiniz bir bakıma doğru ama giriş seviye B450 anakartlar için doğru. VRM ve termal tasarımı iyi, pasif soğutucusu kuvvetli B450 anakartlar Ryzen 7 3700X için biçilmiş kaftan. Bütçe varsa B550 alınmalı tabii ki, ileride Ryzen 4000 işlemcileri de stabil bir şekilde çalıştırabilecek.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı