RTX 2080 Super için işlemci önerisi

nyroxdev

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, işlemci olarak [AMD Ryzen 7 9700X],[IntelCore I7-14700kf] bu 2'sinden birini almayı düşünüyorum ve en çok Fortnite oynuyorum. YouTube'da gördüğüm kadarıyla bu işlemcilerle 4070 Super takılı sistemle 450-500 ve üstü FPS alıyorlar, ben 2080 Super'le ne kadar FPS alırım ve 2.si'nden hangisi 2080 Super icin daha iyi olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle merhaba, işlemci olarak [AMD Ryzen 7 9700X],[IntelCore I7-14700kf] bu 2'sinden birini almayı düşünüyorum ve en çok Fortnite oynuyorum. YouTube'da gördüğüm kadarıyla bu işlemcilerle 4070 Super takılı sistemle 450-500 ve üstü FPS alıyorlar, ben 2080 Super'le ne kadar FPS alırım ve 2.si'nden hangisi 2080 Super icin daha iyi olur?
i7 14. nesil kronik sorunlu. Ryzen 7 7800X3D öneririm.

Fortnite cpu tabanlı bir oyun, max fps için Ryzen tarafını öneririm hocam.

Şu an ki işlemciniz, anakartınız, RAM'leriniz nedir? İkisi de ayrı soket işlemciler. 14 nesil Intel i9 ve i7 işlemciler sorunlu işlemciler. Bir şey bilmeden 9700X derdim.

i7 14. nesil kronik sorunlu. Ryzen 7 7800x3D öneririm.
Yanlış yorum. Oyun performansı olarak çok büyük bir artı sağlamayacak ve Zen 4'e para vermiş olacaksınız. 9700X aradaki fiyat farkı ve Zen 5 olduğundan daha alınası bir işlemci.

Şu an ki işlemciniz, anakartınız, RAM'leriniz nedir? İkisi de ayrı soket işlemciler. 14 nesil Intel i9 ve i7 işlemciler sorunlu işlemciler. Bir şey bilmeden 9700X derdim.

Yanlış yorum. Oyun performansı olarak çok büyük bir artı sağlamayacak ve Zen 4'e para vermiş olacaksınız. 9700X aradaki fiyat farkı ve Zen 5 olduğundan daha alınası bir işlemci.
Oyun performansları aynı olabilir ama online oyunlarda L3 cache değeri artı özellik olmuyor mu? 3D V-Cache ile daha iyi bir performans alır diye tahmin ediyorum Fortnite gibi oyunlarda.

Oyun performansları aynı olabilir ama Online oyunlarda L3 cache değeri artı özellik olmuyor mu? 3D V-Cache ile daha iyi bir performans alır diye tahmin ediyorum Fortnite gibi oyunlarda.
Oyunlarda özelikle L3 cache oyunlarında daha fazla FPS veridiği konusunda mutabıkız. Ama aradaki fark çok büyük değil. 9700X'in performansı da hiç göz doyurmuyor değil. Yabancılarda ve Türkiye olarak da Mesut Çevik'te arasında kıyaslama olarak içerikler görmüş idim, oyun performansı 1080p de bile arasında devasa fark yok. 9700X daha az ısınan, güç verimliliği daha iyi olan, gündelik kullanım ve Productivity açısından Zen 5 mimarisi yüzünden daha iyi bir işlemci.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı