RTX 2080 Ti fanları aniden son hızda açıp kapatıyor

Lonis

Hectopat
Yer
Kahramanmaraş
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Lenovo Gaming Laptop
Meslek
Bilgisayar Mühendisliği Öğrencisi
Arkadaşlar merhaba,

Dün termal macun değişimi yaptım işlemciye. Soğutucumu sökmek için ekran kartımı da sökmek zorunda kaldım. Bu sorun tamamen ondan sonrasında başladı.

Ekran kartım 3 fanlı, normalde sadece 1'i döner oyuna girmediğim zaman. Ama termal macun temizliği yaptıktan sonra ortadaki fanı günlük kullanımda sebepsiz yere son güç açıp bayağı bir ses yapıp geri kapatıyor, bazen 3. fanı da açıyor. Bu sorun sonrasında başladı. Kontrol etmek için ekran kartını söküp baktığımda ise elimdeki termal macun çok az ekran kartının pinlerine değmiş. Ekran kartının pinlerini peçete ile defalarca kez sildim, çok az kolonya da kullandım sonrasında hemen kuru peçete ile tekrar sildim, silgi ile de pinlerin iki ucunu da sildim. Anakartın yuvasının içini de pinlerine zarar vermeden temizlemeye çalıştım elden geldiğince, fırça ile ve peçete ile defalarca kez temizledim, gözle kontrol ettiğimde bir şey göremiyorum, ama ekran kartımın bu sorunu çözülmedi. EVGA'nın kendi uygulaması üzerinden ve GPU-Z üzerinden kontrol ettiğimde anlık bir sıcaklık veya voltaj artışı söz konusu değil, kart bu hareketleri tamamen keyfî yapıyor. Ekran kartını söküp taktığımda bir ayarı mı gitti acaba diye düşünmeye başladım. Kartın üstünde normal ve OC fan modları var switch ile, kart normal modda şu anda. Bu dediğim şeyi de sık sık yapıyor, fanın birini bazen 10 dakikada bir bazen 5 saniyede 2 kez son güç açıp geri kapatıyor.

Asıl amacıma ulaştım ve işlemci sıcaklığım önemli düzeyde düştü ama böyle bir sorunum çıktı.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Sistem özelliklerim:
MSI B450 A Pro Max
EVGA RTX 2080 Ti FTW3 Edition
32 GB RAM
Cooler Master 750W 80+ PSU

Eknra kartı fanlarına ait olan pinleri ekran kartı PCB üzerinden önce sök ve sonra tekrar tak ve yine kontrol et.

Eknra kartı fanlarına ait olan pinleri ekran kartı PCB üzerinden önce sök ve sonra tekrar tak ve yine kontrol et.

Hocam ekran kartını söküp o dediğinizi yapıp kontrol edeceğim, ama özellikle fan pinlerine elimle bastırdım tek tek, bundan kaynaklıysa diye.
Ayrıca garip biçimde oyundaki ekran kartı sıcaklıklarım 10 derece düştü.
Bir diğer dipnot da bu fanlar açılacağı zaman sanki bir şey o an özellikle tetiklemiş gibi klik sesi geliyor ekran kartından.

Hocam çözümü buldum sayılır, dünden beri birkaç saat test ettim.
Sorun bunların hiçbirisi değil sanırım, NVIDIA App üzerinden genel ayarlardan maksimum performansı test et demiştim macun değiştirmeden önce, bununla alakalı bir şeymiş, şans eseri Reddit'te gezerken gördüm, o ayarı kapattım ve günlük hayatta eskisi gibi çalışmaya başladı, çok ağır oyunlarda zaten fanları kapatamayacağı için istese de böyle şeyler yapamıyor, onlarda performans ayarı açık ve 10 derece sıcaklık düşmesine sebep oldu, ama LoL gibi ekran kartı kullanmayan oyunlarda bu saçmalığı yapıyor şu anda da, bütün sorun yazılımsalmış gibi duruyor. Deneme yanılma ile ayar yaparak çözmeye çalışıyorum şu anda diğer oyunlarda da.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı