Merhaba. Sistemim aşağıdaki gibi:
Aldığım hata arada bir olmakta ve aç kapa yapınca düzelmekte fakat haftada 1 açıldıktan 10 dakika sonra PC'nin kitlenip mavi ekrana düşme olayını yaşamaktayım. Ve böyle bir sistemde canımı sıkıyor. Aldığım hata mavi ekran yiyor ve hata kodu: MACHINE_CHECK_EXCEPTION. Hatayı araştırdığımda donanım hatası olduğunu gördüm. Hatayı 5 dakika önce açtım ve yedim. 6. Ya da 7. oluşu. Sistem 6 aylık. Dün 12 saat aralıksız sıkıntısız yayın yaptım ve sıfır sıkıntı. Açıldıktan sonra 10 dakika geçince oluyor ve her olduğunda masaüstünde iş yaparken ve güç harcayan hiçbir şey yoklen oldu. Oyunda vs işlem yükü varken yaşanmadı hiç. RAM'lar olabilir belki XMP açık. 30 40 dakika bekledim ama bilgi toplama hep %0'da kaldı.
Ana bileşenler yukarıda belirttiğim gibi. Sistemde MSI’ın tüm kontrol programları kurulu. Sıkıntı çıkaracağını sandığım bir program yok. Her PC'de neler kurulu ise onlar kurulu.
Çevre bileşenlerinin birisinden şüpheleniyorum. VGA giriş olan bir monitörü 2. ekran olarak kullanıyorum ve ekran kartım dijital veriyor görüntüyü sadece. Bu yüzden HDMI to VGA çevirici ile kullanmaktayım.
Şüphelerimden birisi bu. Çünkü Boot ekranı o ekran takılı iken gözükmüyor. Siyah kalıyor. (Ana ekran ASUS XG258Q 240Hz. Display üzerinden bağlı onda da yok) fakat çevirici takılı değilken BIOS Boot vs sıkıntısız. İşim olduğunda söküp kullanıyorum.
İkinci ihtimal ise HDD'de sıkıntı olabileceği. Öneri ve çözümlerinize açığım, ek olarak tüm güncellemeler yapılmış şekilde, BIOS da dahil.
- i7 9700K
- MSI Gaming X Trio RTX 2080
- MSI Z390 GAMING PRO Carbon AC
- Corsair vegance RGB Pro 3200 MHz
- ML360R Cooler Master AiO soğutma
- HX1000 Corsair 80+ PSU
Ana bileşenler yukarıda belirttiğim gibi. Sistemde MSI’ın tüm kontrol programları kurulu. Sıkıntı çıkaracağını sandığım bir program yok. Her PC'de neler kurulu ise onlar kurulu.
Çevre bileşenlerinin birisinden şüpheleniyorum. VGA giriş olan bir monitörü 2. ekran olarak kullanıyorum ve ekran kartım dijital veriyor görüntüyü sadece. Bu yüzden HDMI to VGA çevirici ile kullanmaktayım.
Şüphelerimden birisi bu. Çünkü Boot ekranı o ekran takılı iken gözükmüyor. Siyah kalıyor. (Ana ekran ASUS XG258Q 240Hz. Display üzerinden bağlı onda da yok) fakat çevirici takılı değilken BIOS Boot vs sıkıntısız. İşim olduğunda söküp kullanıyorum.
İkinci ihtimal ise HDD'de sıkıntı olabileceği. Öneri ve çözümlerinize açığım, ek olarak tüm güncellemeler yapılmış şekilde, BIOS da dahil.
Son düzenleyen: Moderatör: