RTX 2080 ve R7 3800X sistem darboğaz yapıyor

atilgannnn

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
İç Mimar
Dostlar selam, iç Mimar'ım. 3D modelleme - render ve animasyon işleriyle uğraşıyorum. Gerek kullandığım programlarda gerek günlük kullanımda PC'de kasmalar yaşıyorum. Kasma derken bildiğiniz ağırlaştı PC. Herhangi bir işlemi eskisine oranla çok daha yavaş yapıyor. Bir klasör‘ü açarken Chrome'u açarken veya 3D programları kullanırken 2-3 saniyede açıyor video izlerken fotoğraf açarken geç başlatıyor, ara ara takılıyor çok sonra açıyor ve herhangi bir işlem yaparkende bu ağırlık devam ediyor. Doğru mu yapıyorum bilmiyorum ama bazen RAM'leri çıkartıp yerlerini değiştiriyorum sorun çözülebiliyor geri hızlanıyor ama birkaç gün sonra geri devam ediyor bu ağırlaşma. Yani kafasına göre bazen eski süper hızında, bazen de çok ağırlaşıyor. Nedenini anlamadım, darboğaz olarak yorumladım. Sistemi aşağı bırakıyorum. Bu durumu nasıl çözebilirim?
Ekran kartı: ASUS ROG STRIX RTX 2080 Advanced Edition.
Anakart: ASRock taichi X470, yanlış hatırlamıyorsam anakart 3433 MHz destekliyor.
İşlemci: AMD Ryzen 7 3800X.
RAM: XPG Spectrix 4x8 3600MHz DDR4 CL17.

XPG Spectrix D41 8GB 3600MHz DDR4 CL17 RGB Kırmızı Ram

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…