RTX 2080 ve Ryzen 7 3800X Sisteme Monitör Önerisi

Kuntay Yılmaz

Kilopat
Daha fazla  
Toplayacağım bilgisayar için hangi monitörü almam gerekiyor? 2K 144 Hz mi yoksa 240 Hz olan bir monitör mü? 24 inch mi, 27 inch mi? Curved mü Flat mi? Oynadığım oyunların oynama sıklığı sıralaması: LOL, PUBG, CS:GO, Apex. Bilgisayarımda 2080 ve Ryzen 7 3800X işlemci kullanacağım. Aklımda bulunan monitörleri aşağıdaki resimde sıraladım fiyatlari ile. 19 inchden geçiyorum bu monitöre 27 inch büyük gelebilir diye korkuyorum, bilmenizde fayda var.
Şimdiden cevap veren herkese teşekkürler.

Monitör Tercih.png

Son düzenleyen: Moderatör:
oyum MSI 240 hz'lik mönitöre.

Bende Samsung 144hz 1ms kavisli 23.5" mönitör var çok memnunum. Eğer alternatif arıyorsan 27" versiyonuna bir bak derim

Son düzenleme:
LOL, WOW, Dota gibi oyunları oynuyorsanız ya da ben gibi single player oyunlarda oyun alanını doyasıya görmek istiyorsanız 21:9 ultra wide bir monitör tavsiye ederim. Şahsen ben şunu kullanıyorum memnunum:

Eğer cs:go gibi rekabetçi oyunlar oynuyorsanız 24" 240 hz alın derim, 27" ekranlarda kenarları görmekte sorun yaşayabilirsiniz.

Genel kullanım için 27" 144 hz öneririm.

Edit: 27" en fazla 1 hafta boyunca büyük gelir, sonra normal gelmeye başlar hocam merak etmeyin. 34" monitör kullanıyorum, ilk başlarda uzay üssü gibiydi şimdi sıradan geliyor.

LOL, WOW, Dota gibi oyunları oynuyorsanız ya da ben gibi single player oyunlarda oyun alanını doyasıya görmek istiyorsanız 21:9 ultra wide bir monitör tavsiye ederim. Şahsen ben şunu kullanıyorum memnunum:

Eğer cs:go gibi rekabetçi oyunlar oynuyorsanız 24" 240 hz alın derim, 27" ekranlarda kenarları görmekte sorun yaşayabilirsiniz.

Edit: 27" en fazla 1 hafta boyunca büyük gelir, sonra normal gelmeye başlar hocam merak etmeyin. 34" monitör kullanıyorum, ilk başlarda uzay üssü gibiydi şimdi sıradan geliyor.
Curve 27 inç, 24 inç düzle aynı görüş açısında bir nevi kavisten ötürü full ekran çentiksiz Galaxy 10 telefon gibi düşünün. Umarım kendimi ifade edebilmişimdir.

27 ye alışamama korkusu var şuanlık ama zaten seçtiğim 27 inch Curved olduğu için sıkıntı olacağını sanmıyorum. 240 Hz i galiba direk eleyeceğim 2k 144 hz almak daha mantıklı geldi. Geriye son 3 tercih kaldı Dell S2417DG , Msi Mag271cqr yada Aoc Agon 241qx. İçimden delli almak geliyor Hem 24 inch olup hem 165hz + 2k olmasından dolayı. Ama Msida'da Curved olup Va panel olması artıları var. Dell de internette okuduğuma göre renk calibrasyonu ile alakalı bir sıkıntı varmış ama onun dışında mükkemmel gibi gözüküyor. Msi da ise Va panel olması renkler açısıdan çok büyük bir artı.
👌

Hocam mag271cqr modeli ile aynı özelliklere sahip fakat daha pahalı o yüzden Dediğiniz yerine 271cqr'yi düşünüyorum.

DELL Marka olanı eleyin direk. AOC 27 inç fiyat ve özellik olarak en mantıklısı. Curve olduğu için devasa gelmez emin olun. 2k için 24 inö küçük kalıyor bence.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı