RTX 2080S frekans düşürmesi

Daha fazla  
RTX 2080 Super'li sistemde kart 84 dereceye ulaşıp throtle, yani hız düşürme yapıyor, kafayı yiyeceğim. Bu adamlar nasıl kart üretiyor abi? Güya Overclock'lu diye aldık, kart ısınınca düz 2080 performansı veriyor :( Bu arada ekran kartım Gigabyte RTX 2080 Super Windforce O.C, kasada 3 fan + 1 tahliye fanı var. İşlemci de farksız, 85'i buluyor. :/ Yok mu çözümü? O kadar para verdik, sistem topladık, uzun süre kullanalım diye. Daha yeni yahu :(

Dostum sıkıntı benim ekran kartı modelinde Windforce modeli çok ısınıyor diyorlardı fakat , sisteme param yetsin diye ucuz diye bunu aldım. Bu 7000 falandı, diğer 2080 superler MSI falan 12- 13 bin idi. Performans olarak kasma , donma yok çok şükür, işte bazen hava 37 dereceye çıkıyor. Kart da 84 olup throttle yapıyor 1980 mhz'den 1875 mhz hızında çalışıyor. Bi 100 mhz düşüyor işte. Düşmesi sıkıntı değil zaten monitör 60 hz de sıcaklık kartı eritir, zarar verir veya arızaya yol açar diye korkuyom.
Sıcaklık karta zarar vermez çünkü throttle etmesinin amacı zaten zarar gelmesini önlemek ancak throttle etmesi beni şahsen çok sinir ederdi. Kartın içini açmaktan korkmuyorsan bence açmalısın termal macun değiştirmek için. Garantisi varsa garantisi de biter içini açınca onu da söyleyeyim.

Sıcaklık karta zarar vermez çünkü throttle etmesinin amacı zaten zarar gelmesini önlemek ancak throttle etmesi beni şahsen çok sinir ederdi. Kartın içini açmaktan korkmuyorsan bence açmalısın termal macun değiştirmek için. Garantisi varsa garantisi de biter içini açınca onu da söyleyeyim.
Garantisi 1,5 yıl daha sürüyor, daha bitmedi. O yüzden kurcalamak istemiyorum. Sadece Dragon Center ve Bios üzerinden yazılımsal müdahale ediyorum. İşlemci fanı çok ses yapıyordu onu dragon center'dan %50'ye sabitledim mesela. Bios'tan Core Performance Boost kapattım çok ısınmasın diye.

Garantisi 1,5 yıl daha sürüyor, daha bitmedi. O yüzden kurcalamak istemiyorum. Sadece Dragon Center ve Bios üzerinden yazılımsal müdahale ediyorum. İşlemci fanı çok ses yapıyordu onu dragon center'dan %50'ye sabitledim mesela. Bios'tan Core Performance Boost kapattım çok ısınmasın diye.
Core Performance Boost kapatmak işlemcinin performansını çok fazla düşürüyor. 90 derece olsun ama core performance boost açık olsun bana sorarsanız.

Fan hızını %25'ten, %50'ye çekip, 2500 RPM yaptım işlemciyi. 5 derece falan düşürebildim. 77- 80 derece falan veriyor ağır oyunlarda, BF5'te falan. Umarım bir sıkıntı olmaz 80 derecede uzun kullanımda 😕

İşlemci sıcaklığından ziyade çekirdek sıcaklıkları önemli aynısı ekran kartı içinde geçerli. İşlemci için fazla sorun olmaz tabii ne kadar kullanacağınıza bağlı ama ekran kartı için sorun çıkartır, ekran kartı sıcaklığı 80 ise çekirdek sıcaklığı +3 veya +5 derece fark eder.
Sıcaklık karta zarar vermez mi?

Evet, çünkü zarar gelecek sıcaklıklara gelmesin diye belli bir sıcaklıktan sonra kart kendini kapatıyor veya frekans kısıyor zaten.
Bende kapanma olmadı da , bi 100 mhz frekans kıstığını gözlemledim. Kışın 69 derece idi kart ve 1980 mhz stabil çalışıyordu. Bu sıcaklıklar başımıza bela :D Napsak gamerlar olarak biz de yağmur duasına falan mı çıksak hava serinlesin diye. 😆 Allahım ya konuştuğumuz şeye bak. Türkiyede gamerlık hakkaten zor. Amerikada olsan basarsın 3000 doları, döşersin 10 tane fan , bi de en lüksünden sıvı soğutma, buz gibi olur. Biz yemin ederim bi ayağımız çukurda gibi yaşıyoz. Kendimiz için endişelenmeyi bıraktık, malımız için endişeleniyoz. İnsan hayatı bu kadar ucuzlaştı bu ülkede malesef 😕

Bende kapanma olmadı da , bi 100 mhz frekans kıstığını gözlemledim. Kışın 69 derece idi kart ve 1980 mhz stabil çalışıyordu. Bu sıcaklıklar başımıza bela :D Napsak gamerlar olarak biz de yağmur duasına falan mı çıksak hava serinlesin diye. 😆 Allahım ya konuştuğumuz şeye bak. Türkiyede gamerlık hakkaten zor. Amerikada olsan basarsın 3000 doları, döşersin 10 tane fan , bi de en lüksünden sıvı soğutma, buz gibi olur. Biz yemin ederim bi ayağımız çukurda gibi yaşıyoz. Kendimiz için endişelenmeyi bıraktık, malımız için endişeleniyoz. İnsan hayatı bu kadar ucuzlaştı bu ülkede malesef 😕
Fan döşemek genelde bir işe yaramıyor, işlemciler için yapılan sıvı soğutmalar zaten ekran kartlarına takılamıyor veya takılabilmesi için çok özel aparatlar gerekiyor, ekran kartını kendi soğutucusundan öteye soğutmak için yapabileceğiniz fazla şey yok ya odaya klima alabilirsiniz ya da 5000-6000 lira civarına custom sıvı soğutma yapabilirsiniz. Ben mesela custom sıvı soğutma yaptım 6900 xt çok ısınıyor.

Fan döşemek genelde bir işe yaramıyor, işlemciler için yapılan sıvı soğutmalar zaten ekran kartlarına takılamıyor veya takılabilmesi için çok özel aparatlar gerekiyor, ekran kartını kendi soğutucusundan öteye soğutmak için yapabileceğiniz fazla şey yok ya odaya klima alabilirsiniz ya da 5000-6000 lira civarına custom sıvı soğutma yapabilirsiniz. Ben mesela custom sıvı soğutma yaptım 6900 xt çok ısınıyor.
Dostum ben sistemi zor topladım :D Sen neyden bahsediyon :D Neyse konu kilitlensin bari.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı