RTX 2080S'li sistem CS 2'de 70-80 FPS veriyor

İşletim sistemi
Windows 10

Ahmetbasaran

Hectopat
Arkadaşlar bugün GTX 750 Ti ekran kartımı 2080 Super ile değiştirdim. Fakat CS2'de çok kötü FPS alıyorum. FurMark'ta gayet olması gerektiği gibi 1920-1080 full ayarlarda 60-70 alıyorum. 1024 Low ayarlarda da 110-160 arası alıyorum. İşlemcim AMD 5500. RAM 16 3200. SSD'ye kurulu oyun. 750 Ti ile daha fazla alıyordum neredeyse. Yardım edebilecek var mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten oyunda ekran kartının tamamı kullanılmadığı için (%50 GPU kullanımı gibi bir senaryo) aslında değiştirmenin de pek bir anlamı yok bu oyun özelinde. Yani işlemci tabanlı bir oyun CS:GO veya CS 2. Asıl olarak bu oyunda performans istiyorsanız özellikle tekli çekirdek performansı iyi bir işlemci tercih etmelisiniz.

Performans konusunda zaten herkes sorun yaşıyor CS:GO'dan sonra. Bu beta süreçlerini atlattıktan sonra düzelir diye düşünüyorum.

Zaten oyunda ekran kartının tamamı kullanılmadığı için (%50 GPU kullanımı gibi bir senaryo) aslında değiştirmenin de pek bir anlamı yok bu oyun özelinde. Yani işlemci tabanlı bir oyun CS:GO veya CS 2. asıl olarak bu oyunda performans istiyorsanız özellikle tekli çekirdek performansı iyi bir işlemci tercih etmelisiniz.

Performans konusunda zaten herkes sorun yaşıyor CS:GO'dan sonra. Bu beta süreçlerini atlattıktan sonra düzelir diye düşünüyorum.

Hocam iyi de AMD 5500 CS 2 için yetmiyor mu hayır onu geçtim GTX 750 Ti ile aynı FPS'i veriyor hatta bazen daha da düşük hiç mi fark olmaz onu da geçtim arkadaşımda benim işlemci aynı ekran kartı daha kötü RTX 580'di galiba AMD'in o alıyor 200-300 arası ben 200 görmüyorum bile. Optimizasyonu ile alakalı olduğunu sanmıyorum.

Ben 3080 ve Ryzen 5 5600 ile 180-200 arası görüyorum, optimizasyon özürlü bir oyun. Güncelleme gelmesini bekleyeceğiz. Yapacağımız bir şey yok.

Ben 3080 ve Ryzen 5 5600 ile 180-200 arası görüyorum, optimizasyon özürlü bir oyun. Güncelleme gelmesini bekleyeceğiz. Yapacağımız bir şey yok.

Hocam ben anlamadım gerçekten GTX 750 Ti'la daha fazla FPS alıyordum hiç fark etmedi CS 2 testlerine bakıyorum 2080 Super'in adamlar 350 FPS alıyor yüksek aylarda ben 120-160 arası yani en azından 200 vermeli diye düşünüyorum GTX 750 ile ben alıyorum zaten 120-160

Hocam ben anlamadım gerçekten GTX 750 Ti'la daha fazla FPS alıyordum hiç fark etmedi CS 2 testlerine bakıyorum 2080 Super'in adamlar 350 FPS alıyor yüksek aylarda ben 120-160 arası yani en azından 200 vermeli diye düşünüyorum GTX 750 ile ben alıyorum zaten 120-160

Optimizasyon sorunlu bir oyun dediğim gibi, güncelleme gelmesini bekleyeceğiz. Yapabileceğimiz bir şey yok.
Başlangıç seçeneklerinden -novid yazıp girin az da olsa FPS'iniz artar.

Hocam iyi de AMD 5500 CS 2 için yetmiyor mu hayır onu geçtim GTX 750 Ti ile aynı FPS'i veriyor hatta bazen daha da düşük hiç mi fark olmaz onu da geçtim arkadaşımda benim işlemci aynı ekran kartı daha kötü RTX 580'di galiba AMD'in o alıyor 200-300 arası ben 200 görmüyorum bile. Optimizasyonu ile alakalı olduğunu sanmıyorum.
Gereken işlev küçük olduğu için 750 Ti da RTX 2080 de aynı performansı verir. Örneğin 750 Ti kürek, 2080 iş makinesi olsun. 1 saksı kadar toprak doldurmalarını istersen 2'si de aynı performansı verir. 9500 GT gibi çok ilkel bir kart %100 kullanımına dayanır mesela bu oyunda (tamamen performansını bilmiyorum tabii, salladım). Tamamen işlemci odaklı.

Burada esas olay işlemciye ve özellikle tek çekirdek performansına düşüyor.

Performans konusunda bazı sistemlerde nedense daha düşük FPS veriyor manasız şekilde. Belki Windows 11'de deneyebilirsiniz oyunu.

NVIDIA ayarlarını yaptın mı? Oyun içi ayarların nasıl?

NVIDIA ayarları yaptım oyun içi görüntü ayarlarının neredeyse hepsini denedim öyle kritik bir değişim olmadı 15-20 FPS arası değişiklik oldu çoğu ayarda.

Gereken işlev küçük olduğu için 750 Ti da RTX 2080 de aynı performansı verir. Örneğin 750 Ti kürek, 2080 iş makinesi olsun. 1 saksı kadar toprak doldurmalarını istersen 2'si de aynı performansı verir. 9500 GT gibi çok ilkel bir kart %100 kullanımına dayanır mesela bu oyunda (tamamen performansını bilmiyorum tabii, salladım). Tamamen işlemci odaklı.

Burada esas olay işlemciye ve özellikle tek çekirdek performansına düşüyor.

Performans konusunda bazı sistemlerde nedense daha düşük FPS veriyor manasız şekilde. Belki Windows 11'de deneyebilirsiniz oyunu.

Hocam doğru anlıyorum seni ama işlemci aynı ekran kartı daha kötü sistem nasıl benden daha fazla FPS aliyor. O zaman xantares 1024 768 oynuyor neden en iyi ekran kartıyla oynuyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı