SSD'yi başka bilgisayara takınca BitLocker şifresi istiyor

elcas33

Yoctopat
Daha fazla  
İyi günler. Ben yeni bir bilgisayar almıştım. Eski bilgisayarımdaki içinde Windows'un da bulunduğu SSD'yi yeni bilgisayara takarak verileri aktarmak istedim. Veriler 1 TB civarı olduğundan uzun sürecekti. Ayrıca verileri aktardıktan sonra 2. disk olarak kullanacaktım. Ancak bu diski taktıktan sonra verileri alamadım. Sonra eski bilgisayara takınca Windows açılmadı. Tekrar yeni bilgisayara takınca BitLocker tarafından şifrelenmiş SSD. Şimdi SSD'yi açmak istediğimde farklı bir Windows ile şifrelenmiştir diyor. Bu diskin şifresini nasıl açabilirim? İçinde hem ayarlarım, hem save dosyalarım, hem de verilerim var.

Eski bilgisayarımı çalışan bir Win USB'si ile açınca diski görüyorum. Ama yine yukarıdaki hatayı alıyorum. Şifre ekranı falan gelmiyor. BIOS'ta sil hariç bölüm oluşturamıyorum.

İyi günler. Ben yeni bir bilgisayar almıştım. Eski bilgisayarımdaki içinde Windows'un da bulunduğu SSD'yi yeni bilgisayara takarak verileri aktarmak istedim. Veriler 1 TB civarı olduğundan uzun sürecekti. Ayrıca verileri aktardıktan sonra 2. disk olarak kullanacaktım. Ancak bu diski taktıktan sonra verileri alamadım. Sonra eski bilgisayara takınca Windows açılmadı. Tekrar yeni bilgisayara takınca BitLocker tarafından şifrelenmiş SSD. Şimdi SSD'yi açmak istediğimde farklı bir Windows ile şifrelenmiştir diyor. Bu diskin şifresini nasıl açabilirim? İçinde hem ayarlarım, hem save dosyalarım, hem de verilerim var.

Eski bilgisayarımı çalışan bir Win USB'si ile açınca diski görüyorum. Ama yine yukarıdaki hatayı alıyorum. Şifre ekranı falan gelmiyor. BIOS'ta sil hariç bölüm oluşturamıyorum.

SSD'yi tekrar eski bilgisayara tak BitLocker'i kapat. Kapatma birkaç dakika sürebilir bekle. Sonra geri tak.

Eski Windows'una hala erişimin varsa BitLocker'ı eski Windows'tan kapat eğer erişimin yoksa biçimlendirmek zorundasın
eski win de ssd nin içindeydi. yani o win de açılmıyor. diğer cihazlarda bu win ile şifrelenmemiştir diyor. eski bilgisayara takınca win açılmıyor. sadece format ekranında bölümleri görüyorum. içinde çok bilgi var. acaba linux ile açılır mıı?

O Windows'ta girili olan e-posta ile Microsoft hesabına girerek şifreyi bulman lazım. Adres ekranda gözüküyor olsa gerek veya direkt Google da çıkar.
şifreyi buldum da onu kullanma ekranına gelemiyorum maalesef

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı