RTX 3050 4 GB VRAM yeni nesilde sorun çıkartır mı?

Tuğra Akın

Decipat
Katılım
18 Temmuz 2022
Mesajlar
2.798
Makaleler
13
Çözümler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ5 11400h Rtx 3060 6 Gb laptop
Cinsiyet
Erkek
RTX 3050 4 VRAM RAM sahip bir PC almayı düşünüyorum yeni nesilde bir sorun çıkartır mı 4 VRAM veya yeni nesil oyunları oynatır mı?
 
Ubisoft'un saçma oyunlarında(AC Valhalla, WT Legion) kasma oluyor diye biliyorum. Çoğu oyunda sorun çıkartmıyor sanırım ve çıkartmayacak gibi. Bazı birkaç oyunda çıkarabilir ama.
 
4GB VRAM'in 1080p'de yetersiz kalacağı tonla oyun sayabilirim şahsen. VRAM'in yetersiz kalması durumunda anlık FPS düşüşleri yaşarsınız ve bunu çözmek için grafik ayarlarını epey kısmanız gerekebilir.
 
Yeni nesil oyunları oynayabilirsiniz diye düşünüyorum.
@Zerons kullanıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Size net cevap verebilir.
Benim kullandığımda 8GB VRAM var hocam, arkadaş laptop alacak galiba. İnternetten testlere bakarak alabilir fakat ben de 4GB VRAM'ın yetersiz olacağını düşünüyorum.
 
RTX 3050 4 VRAM RAM sahip bir PC almayı düşünüyorum yeni nesilde bir sorun çıkartır mı 4 VRAM veya yeni nesil oyunları oynatır mı?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
izleyiniz.
 
Peki 4 GB ram ile farkı var mı yoksa RTX 3050 4 GB RAM ile 4VRAM aynı mı?
 
Son 1-2 yıla kadar VRAM'in çok önemli olmadığı söylenirdi. Ancak günümüzde FH4 gibi oyunlar düşük VRAM yüzünden ciddi performans sorunları yaşayabilir ve piyasadaki Valorant gibi grafik tabanlı olmayan oyunlar bile 2-3GB arasında VRAM'i rahatlıkla kullanabiliyor. Sistem mevcut RAM'den ihtiyaç halinde bellek paylaşabiliyor ancak burada da hem mevcut RAM'in performansının yüksek olmaması hem de günümüz oyunlarında zaten yükselen bellek tüketimi yanına bu paylaşımın girmesi yine performans kaybı olarak geri dönüyor.
Şahsi fikrim Laptop'larda en azından 6 GB VRAM'e sahip modellere bakılmalı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı