RTX 3050, 500W FSP PSU ve iki tane 8 GB RAM sisteme işlemci ve anakart önerisi

Bütçe
10.000₺

abdlkdrklnc

Hectopat
Daha fazla  
Herkese iyi günler.
Elimde şu ekran kartı.

Neo Forza 8 GB 3000MHz CL15 2 adet RAM.
FSP marka 500watt PSU mevcut.

İşlemci ve anakart almak istiyorum.
İşlemci için R5 5600 düşünüyorum ileride ekran kartını yükseltmek niyetinde olarak bir üst seviyede işlemci öneriniz varsa buna açığım. Anakart için herhangi bir fikrim yok tavsiyelerinizi bekliyorum bu yönde. Bütçem 10 bin ₺ bandında F/P açısından önerilerinizi bekliyorum. Herkese şimdiden teşekkürler.

500W PSU yeter mi bilmiyorum pek anlamam PSU'lardan.
12K ediyor toplam. Eğer bütçem çıkmaz diyorsan işlemciyi 2. el alabilirsin.
Ya da elindeki parçaları satıp ekran kartını 2. elden RX 6600 XT veya 6700XT alabilirsin diğer parçaları da 0 alırsın bütçen yeterse AM5 toplarız yetmez ise AM4.

500W PSU yeter mi bilmiyorum pek anlamam PSU'lardan.
12K ediyor toplam. Eğer bütçem çıkmaz diyorsan işlemciyi 2. el alabilirsin.
Ya da elindeki parçaları satıp ekran kartını 2. elden RX 6600 XT veya 6700XT alabilirsin diğer parçaları da 0 alırsın bütçen yeterse AM5 toplarız yetmez ise am4.

Aslında elimde Intel i3 10100F işlemci de mevcut ancak şöylede bir sıkıntı yaşıyorum bilgisayarı açarken Power düğmesine bastığımda anakartta işlemci ışığı yanıyor elektrik geliyor fanlar çalışıyor ancak sistem açılmıyordu anakartta da işlemci ışığı sürekli yanıyordu defalarca kapatıp açmak suretiyle sistem o şekilde açılıyordu işlemciden ya da PSU'dan kaynaklı güç yetersizliği sebebiyle mi alıyorum bu hatayı bilemiyorum o yüzden işlemciyi de değiştirmek istiyorum biraz. Bütçe konusunda sıkıntım yok ama uçuk bir sistem de donatmak istemiyorum genelde oynadığım oyunlar CS2 Age of Empires PUBG tarzı oyunlar konu biraz saptı ama güç kaynağı sorunlu mu işlemcide mi sorun var anlamadım o yüzden işlemciyi de yükseltme niyetindeyim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı