RTX 3050 8 GB CS2'de 60 FPS veriyor

İşletim sistemi
Windows 11

baranimo123

Kilopat
Daha fazla  
RAM
16 DDR 4
Ekran kartı
RTX 3050 8GB
İşlemci
i3 10100f
RTX 3050 8 GB.
i3 10100F.
16 GB DDR 4 RAM.
Bu sistem ile oyunlarda aşırı düşük performans alıyorum, sebebini bir türlü anlamadım.
CS2 mesela uygun ayarlar yapmama rağmen en ufak çatışma anında 50 60 FPS zor görüyor.
Sorunun kaynağını bilen var mı?

1- Sorun ne zaman ortaya çıktı?
2- Sıcaklık değerleri nasıl?
3- Yakın zamanda undervolt/overclock veya ekran kartı güncellemesi yaptınız mı?

Oyunların RTX 3050 ekran kartını kullandığından emin misiniz? Dahili ekran kartınız varsa oyun onu kullanıyor olabilir. Kontrol edip bilgi verebilir misiniz?

Bende ayni ekran karti var sadece i5 10400F büyük ihtimal darboğaz olabilir hocam ben 200 FPS görüyorum CS de.

İşlemci 10100F masaüstü yani masaüstünde dahili ekran kartı oluyor mu?

Masaüstü veya laptop fark etmez. Intel ve AMD işlemcilerin bazı modellerinde onboard yani dahili ekran kartı vardır.

Oyunların RTX 3050 ekran kartını kullandığından emin misiniz? Dahili ekran kartınız varsa oyun onu kullanıyor olabilir. Kontrol edip bilgi verebilir misiniz?
Evet evet kontrol ettim, bir de ek olarak şunu diyeyim, GPU kullanımı çoğunlukla düşük kalıyor. FPS düşük olduğu zamanlar kullanım yaklaşık %40-50 civarlarında.

Bende ayni ekran karti var sadece i5 10400F büyük ihtimal darboğaz olabilir hocam ben 200 FPS görüyorum CS de.
Valla darboğaz yapmaz dediler, sanmıyorum o yüzden.

hdmi kablonuz anakarta mı bağlı?
Hayır, ekran kartına.

Evet evet kontrol ettim, bir de ek olarak şunu diyeyim, GPU kullanımı çoğunlukla düşük kalıyor. FPS düşük olduğu zamanlar kullanım yaklaşık %40-50 civarlarında.

Valla darboğaz yapmaz dediler, sanmıyorum o yüzden.

Hayır, ekran kartına.
Sanırım ekran kartınız bir şey tarafından kısıtlanıyor. Güç planınız güç tasarrufu modunda değil öyle değil mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı