RTX 3050 bilgisayar donuyor

Rmastered

Femtopat
Daha fazla  
RAM
16GB
SSD veya HDD modeli
500gb (model bilmiyorum)
Ekran kartı
Rtx 3050
Anakart
Bilmiyorum
İşlemci
İ5 12450h
Merhabalar, bilgisayarım sürekli donuyor. Ekran bazen karıncalanıyor ve renkli oluyor. Daha sonrasında bilgisayarı kapatıp açıyorum ve windows hiç bir şekilde çalışmıyor. Windows kutusu açılmıyor ve arama yeri çalışmıyor. Sürücelerdede sorun var mesela ses çalışmıyor, tamamen yok. Bu gün bilgisayarı çok kısa bir mesafeden çanta ile düşürdüm ancak dışında ne çizik var ne başka bir şey. Bilgisayarı geri yükleme noktasına geri döndürdüm, şimdi donma falan yok, sürücülerde kendine geldi ama bir program vesaire açınca mavi ekran verip kendini yeniden başlatıyor.

NOT: Ekrandaki karıncalanma gitti ancak bilgisayara yük bindirince mavi ekran verip restart yiyor. Ssd ile alakalı bir şey olabilir mi? Bilgisayar yeni 2-3 haftalık, garanti var.

Böyle bir hata bendede vardı kendi kendine düzelmişti .Hata her şeyden kaynaklı olabilir. Benim bf5 oynarken oluyordu birkaç kez nvidia güncelleştirmesi yapınca düzelmişti.

Dusurmeden önce böyle sorunlar yoksa donanımsal ariza olması muhtemel. SSD olabilir. Ekran karti islemci başka birseyde olabilir. Yine de Windows 11 kuruluysa Windows 10 kurup deneyin. Windows 10 sa format atın. Yine olmazsa düşürdüğünüzü solemeden garantiye yollayın.

Ekrandaki olan pikselleşme/karıncalanma neden kaynaklı olabilir? Birkaç kez oldu daha olmadı.

Şimdide böyle yapıyor.

Servise verdim konu kapanabilir.

Dosya Ekleri

• 20231118_203929.jpg
    20231118_203929.jpg
    97,8 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı