RTX 3050 düşük GPU kullanımı

Eren Kagutsuchi

Hectopat
Yer
İzmir/Tire
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
RAM
16 GB
Ekran kartı
RTX 3050
İşlemci
i5 11400H
Merhaba. i5 11400H ve RTX3050'den oluşan 2 yıllık bir Monster Abra A5'im var. Daha önceleri kendi kendine düzelen bir düşük GPU kullanımı sorunum vardı ancak yakın tarihte bilgisayarımı sıfırlamamdan sonra sorun tekrardan kendisini göstermeye başladı. Anlık olarak Genshin Impact ve Rainbow Six: Siege oynamayı denedim ancak her iki oyun da GeForce Experience'da ve oyun tarafından varsayılan optimize ayarlarda gözükmesine rağmen çok ciddi FPS düşüklüğü yaşıyorum. Grafik ayarlarından 3050 seçili olmasına ve bilgisayarda neredeyse hiçbir ek uygulama bulunmamasına rağmen GPU kullanımım %45'lerin üzerine çıkmıyor. Ekstra bir soğutucuyla birlikte GPU ve CPU sıcaklıkları 75 derecelerde geziniyor olmasına rağmen bu soruna bir neden bulamadım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

%45 GPU kullanımı için 75 derece çok yüksek. Zaten bir sorun olduğu aşikar, ısındığı için de kendini güç tasarrufuna alıyor olabilir. Bende de RTX 3050 var %99 kullanım ve sıcaklık 55 dereceyi geçmiyor. Maximum 60 derece
Sen tek fanlı bir rtx 3050 mi kullanıyorsun? Markası tam olarak ne söyler misin?

%45 GPU kullanımı için 75 derece çok yüksek. Zaten bir sorun olduğu aşikar, ısındığı için de kendini güç tasarrufuna alıyor olabilir. Bende de RTX 3050 var %99 kullanım ve sıcaklık 55 dereceyi geçmiyor. Maximum 60 derece.
Sen tek fanlı bir RTX 3050 mi kullanıyorsun?

Laptop işlemcisi var ayrıca Monster Abra A5 demiş Abra serisinde ısınma sorunu var.

%45 GPU kullanımı için 75 derece çok yüksek. Zaten bir sorun olduğu aşikar, ısındığı için de kendini güç tasarrufuna alıyor olabilir. Bende de RTX 3050 var %99 kullanım ve sıcaklık 55 dereceyi geçmiyor. Maximum 60 derece
Sen tek fanlı bir rtx 3050 mi kullanıyorsun? Markası tam olarak ne söyler misin?
Sorunun ısınmadan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum bilgisayar oyundayken fanlarını neredeyse en düşük seviyede çalıştırıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı