RTX 3050 i3 12100F GPU kullanımı düşmesi sonucu oyunlarda takılma

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

• RTX 3050.
  • i3 12100F.
  • Goodram 2300 1700.
  • 2x8 3200.

Sistem 2.5 aylık. Bütün parçalara tek tek test yaptım sorun yok ama FPS takılması yaşıyorum bazı oyunlarda. Ne yapmam lazım? Çözüm kalmadı artık. Sistemi yeniden başlattıgımda filan fanlar hızlı dönüyor, CPU fan.

Son düzenleyen: Moderatör:
O anakartı arattım hazır sistemde kullanmışlar RTX3060 takılmış.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

O kart takıldı diye, o kart takılmak zorundadır diye bir şey söz konusu değil hocam.

Hikaye tabanlı oyunlar oynamıyorum tek resident evil villagede 100 GPU 20 CPU kullanımı vardı sorun yoktu GTA V hikaye modunda drop vardı mesela internet ile alakalı sorunda asla yok.
100-20 kullanımı normal oyun için ama, gta da drop var diyorsun. Daha önce hiç undervolt, overclock deneyimin oldu mu?

Biliyorum. Yapmasını ekran kartına o.c yaptım ama durum aynı undervolta girismedim gerek yok isinmiyor zaten.
OC yaptığınız için oluyor olabilir ( bir ihtimal sanmıyorum ama ) ayarları resetleyip öyle deneyebilirsin.
Oyun içinde afterburner ile sıcaklıkları ölçüp atabilir misin? Mümkünse 20-25 dakika sonrası daha iyi olur.
Isınmıyor demişsin ama test ettin mi program ile?

OC yaptığınız için oluyor olabilir ( bir ihtimal sanmıyorum ama ) ayarları resetleyip öyle deneyebilirsin.
Oyun içinde Afterburner ile sıcaklıkları ölçüp atabilir misin? Mümkünse 20-25 dakika sonrası daha iyi olur.
Isınmıyor demişsin ama test ettin mi program ile?

Yaklaşık 1.5 2 saat sorunsuz Ultra ayarlarda PES 21 oynamıştım işlemci Max 75 gördü 70 75 arası takıldı sıcaklıklar iyi uzun kullanımda vs ekran kartı zaten fan bile açmıyor Steam PUBG de 69 Max o da Ultra ayarlarda. Çözülmüyor asla sorun denenmeyen yol kalmadı.

Yaklaşık 1.5 2 saat sorunsuz Ultra ayarlarda PES 21 oynamıştım işlemci Max 75 gördü 70 75 arası takıldı sıcaklıklar iyi uzun kullanımda vs ekran kartı zaten fan bile açmıyor Steam PUBG de 69 Max o da Ultra ayarlarda. Çözülmüyor asla sorun denenmeyen yol kalmadı.
OC yi kaldırıp stock haliyle denediniz mi?
Bildiğim kadarıyla drobun başlıca sorunları darboğaz ve işlemcinin çok ısınmasından kaynaklı.
Ramler aynı mhz değerine sahip değil mi?
Çok klişe ama driverlar güncel değil mi? İntel ve nvidia için

Valla aklıma başka bir şey gelmedi :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı