RTX 3050 ile 5100 TL sistem toplamak mümkün mü?

Sizce RTX 3070 neden 2080 Ti'den %50 daha ucuz ve performanslı?
Çünkü her yeni seri yapınca fiyatlar azalıyor.
Tamam ilk başta belki dediğiniz gibi olabilir ancak daha yüksek performansı daha düşük fiyata satarlar ise dengesizlik , stok sorunları v.b. durumlar ortaya çıkar. Bence 3000 ekran kartlarının tamamı çıktığı zaman genel olaran NVIDIA marka ekran kartlarının (3000 serisi hariç) fiyatları düşecek.

Şu anki fiyatlara bakıp niye konuşuyorsunuz ki ? 2bin tl olan kart 3500e satıyor , 5bin tl olan 7bine ? Adam çıktığında stoklar yenilendiğinde toplanır mı diyor ? 1500 tl olmasa da 3bin civarına bulunur herhalde.

Şu anki fiyatlara bakıp niye konuşuyorsunuz ki? 2bin TL olan kart 3500E satıyor, 5bin TL olan 7bine? Adam çıktığında stoklar yenilendiğinde toplanır mı diyor? 1500 TL olmasa da 3bin civarına bulunur herhalde.

İleride ne olacağını bilemeyiz bu nedenle şimdi ki fiyatları göz önünde tutmalıyız. Belki ileride fiyatlar daha da artacak veya ucuzlayacak. Bunu kimse bilemez. Bilmek için zamanda yolculuk falan yapmamız gerekli e bu da yapılamadığına göre bilemeyiz.

İleride ne olacağını bilemeyiz bu nedenle şimdi ki fiyatları göz önünde tutmalıyız. Belki ileride fiyatlar daha da artacak veya ucuzlayacak. Bunu kimse bilemez. Bilmek için zamanda yolculuk falan yapmamız gerekli e bu da yapılamadığına göre bilemeyiz.
Zamanda yolculuk yapmana gerek yok şu anda bile normal fiyatlardan düşüyor kartlar arada piyasaya kapan alıyor.

Zamanda yolculuk yapmana gerek yok şu anda bile normal fiyatlardan düşüyor kartlar arada piyasaya kapan alıyor.

Evet fiyatlar düşebilir ama siz benim demek istediğimi sanırım anlamadınız. Şu anki fiyatlardan yorum yapmamız daha mantıklı çünkü ileride ne olacağını bilemeyiz. Ben bunu demek istemiştim.

İşlemcinin ekran kartından daha önemli olduğunu ne zaman anlayacaksınız acaba? Ryzen APU bir sistemi tercih edin. Birkaç sene işinizi görecektir. Ardından istediğiniz ekran kartını ekleyebilirsiniz.

500 ssd "tercihen" yada M2 ssd
700 ram 16 GB 2x8 Corsair vengance
600 giriş seviyesi bir b450 anakart (am4) gigabyte s2h
900 ryzen 3 3100 (tray)
500 PSU 600 watt fsp hydro
400 MSI mag forge 100m
Bunların toplamı 3600 biraz daha artırılır ise bütçe ekran kartının tahmini çıkış fiyatının 4000 küsur olacağını düşünüyorum ayriyetten tahminimce mart ayı gibi pandeminin de azalmasıyla ülkemizde özelikle ekran kartı kaynaklı stok sorununun çözüleceğini düşünüyorum fiyatlarda bir azalma olabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı