RTX 3050 kötü mü?

Basit düz hesapla düşünülmüş popüler kültürün kölesi olmuş insanların RTX 3050'yi kötülemesiyle patladı gitti çok komik.

RTX 3050 ücret olarak pahalı diyorsunuz onu diyorsunuz bunu diyorsunuz her şey aşırı saçma komik.
Zeki insan nasıl düşünür size anlatayım bu RTX 3050 konusuna nokta koyayım.
Bilen bilir GTX 1660 Super gücünde bir ekran kartı hatta %2 daha güçlü. 1660 Super 6 GB
RTX 3050 8 GB VRAM olarak geçti. RTX açısından bir teknoloji atladın DLSS'ye sahip oldun cebine koydun. Fiyatları ise birbirine aşırı yakın saçma iki kart. Hepsi bu kadar. Her şeyi bu kadar kötülemeyin.

İsterse DLSS 4.0 Alsın.
Kartın gücü belli, fiyatı belli.
"RTX 3050 ücret olarak pahalı diyorsunuz onu diyorsunuz bunu diyorsunuz her şey aşırı saçma komik." cümlende tam olarak neyi kast ediyorsun?
Bir kart alınırken en önemli etken fiyatıdır zaten.
1660S Kullanıcısıyım, tek bir FSR modu kurmama bakıyor 3050'yi tokatlamam.
3050 adlı kart ismi değişmiş 1660 Ti'dır
RX6600 Alırım aynı fiyata, tak FSR3 Var, FG var, 3050'de var mı? Yok.
Konu bitmiştir, bunu diyorsanız 3050 kullanıyorsunuzdur, bu kartı seven kişiler sadece kullanıcılar.

Ne alaka dostum ne alaka, herkes 4090 almalı o zaman :D. Azıcık kafanı çalıştır da ne demek istediğimi anla. Ezbere konuşma, insanları yanlış yönlendirme.

Sorun benden yana değil güzel dostum firmalar oyunları iyi optimize etmiyorlar zaten
İnsanlar gidip iyi kartlar alması için mecbursun yani gidip 4070-4080 almaya.

Basit düz hesapla düşünülmüş popüler kültürün kölesi olmuş insanların RTX 3050'yi kötülemesiyle patladı gitti çok komik.

RTX 3050 ücret olarak pahalı diyorsunuz onu diyorsunuz bunu diyorsunuz her şey aşırı saçma komik.
Zeki insan nasıl düşünür size anlatayım bu RTX 3050 konusuna nokta koyayım.
Bilen bilir gtx 1660 super gücünde bir ekran kartı hatta %2 daha güçlü. 1660 SUPER 6GB
RTX 3050 8GB vram olarak geçti. RTX açısından bir teknoloji atladın DLSS'ye sahip oldun cebine koydun yine geçtin. Fiyatları ise birbirine aşırı yakın saçma iki kart. Şimdi söyle 1660 SUPER mi tercih edersin RTX 3050 mi. Hepsi bu kadar. Her şeyi bu kadar kötülemeyin.
2.el piyasası olarak birbirlerine hiç yakın değiller. GTX 1660S 3000-3500TL bandında geziniyor ama RTX 3050'i 6000TL üstüne satmaya çalışıyor çoğu insan. En düşük ise 5000 bandına bulunabilir ama ARC A750 ile RX 6600 çok daha ucuza varken RTX 3050 çok saçma.
Sıfır hesaplamıyacağım çünkü 1660 serisi sıfır alınmaz zaten ve RTX 3050'de 8-9 bin TL civarında.

Eğer RTX 3050 2.el olarak 3500-4000 arasında olsa kendimde direk alırdım ama cidden çok pahalı bir kart. Piyasası rezalet. RTX 2060 satıyorlar 4000TL civarına, biraz daha üstüne ise 2060 Super.

Nereye baksam millet bu ekran karının çöp olduğunu söylüyor. Birisi GTX 1080 daha kötü olduğunu söylüyor cidden bu kadar berbatmı fakat aklıma şu soru takıldı kötü olmasına rağmen, BO6 çok akıcı 60+ görüyorum orta ayarlarda kullandığım model 6 GB 95W laptop. Cidden denildiği gibi çöp ekran kartı mı ve bir şey daha var:
Eğer Minecraft Java sürümüne RTX gelse, açamayacağını söylüyorlar kafam karıştı.

Bakın bu durum şöyle GTX 1080 iyi fakat neyde iyi masaüstünde burada ki ekran kartı laptop modeli kıyaslama yapmak saçma biri 180W diğeri 95W o yüzden kıyaslama çok gereksiz olur bana göre RTX 3050 güzel bir orta sınıf kart sadece VRAM sıkıntısı olabiliyor 3060 alabilirsiniz VRAM arıyorsanız ama onun dışında genel olarak DLSS ile her şeyi yapabilecek seviyede bir kart.

Ne alaka dostum ne alaka, herkes 4090 almalı o zaman :D. Azıcık kafanı çalıştır da ne demek istediğimi anla. Ezbere konuşma, insanları yanlış yönlendirme.

Ne alaka dostum? İnsanları yanlış yönlendiren sensin.
Bir insan niye 7-8K'ya RX6600 veya çok daha ucuza Arc A750 almak varken 3050 alsın?
Aynı özellikler AMD tarafındada var, Intel tarafındada var, Intel'de fg yok diye biliyorum sadece.
Hem de çok daha güçlü kartlar, insanlar niye daha iyi özellikli ve güçlü kartı almak varken bir para israfı alsın?
Savunduğun şeyin farkında mısın sen? NVIDIA bile utanç duyuyordur bu karttan.

Bakın bu durum şöyle GTX 1080 iyi fakat neyde iyi masaüstünde burada ki ekran kartı laptop modeli kıyaslama yapmak saçma biri 180W diğeri 95W o yüzden kıyaslama çok gereksiz olur bana göre RTX 3050 güzel bir orta sınıf kart sadece VRAM sıkıntısı olabiliyor 3060 alabilirsiniz VRAM arıyorsanız ama onun dışında genel olarak DLSS ile her şeyi yapabilecek seviyede bir kart.

3060 almayın aldırmayın yetersiz şu an 2 tane bilgisayarım var 3060 yüksek FPS'lerde oynamıyor yeni çıkan oyunları.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı